Az Adidas tovább árulja a magyar feltalálótól lopott cipőt

Az Adidas tovább árulja a magyar feltalálótól lopott cipőt

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
MTI

A brazíliai labdarúgó-világbajnokságra az adidas által forgalomba hozott új cipőn is megtalálható az irányító sáv Oroszi László szerint, aki az erre vonatkozó szabadalom birtokosa.

"Megdöbbentem, hiszen a megoldásom, amit 1996-ban szabadalmaztattam, egyértelműen látható a cipőn. Nagyon sokba került a kifejlesztése, sorozatban gyártottuk, de azért nem volt bevételünk, mert az adidas rögtön elbitorolta" – mondta a váli feltaláló a feol.hu internetes oldalnak. Oroszi László január 30-án jogerősen nyert a német sportszergyártó cég ellen a szabadalom-bitorlás tárgyában lefolytatott perben, így múlt pénteken megkezdődött a kártérítési per.

©

A szakember 1995-96-ban fejlesztette ki futballcipőjét, melynek újdonsága az orr-rész keménygumiból készített sűrű bordázata, az irányítósávok voltak, ezek javítanak a találati pontosságon, segítik a játékost a labda jobb irányításában. Oroszi szerint a sportszergyártó cég akkori fejlesztési igazgatója két társával megnézte a mintadarabokat, kértek belőle példányokat is, majd 2000-2001 körül az adidas piacra dobta a Predator Precision, majd a Predator Mania irányítósávos cipőt.