szerző:
MTI-OS
Tetszett a cikk?

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete azért szervez konferenciát, hogy felhívja a figyelmet a szexből élők egyre romló helyzetére, a terület elégtelen szabályozására.

Július elején a magyarországi szexmunkások szerveződésének történetében először rendeznek maguk a szexmunkások konferenciát, hogy felhívják a figyelmet fokozódó kiszolgáltatott helyzetükre. 2012-ben a szexmunkásokra kiszabott bírságok összege átlépte az 1 milliárd forintot és több mint 14.000 bírósági és rendőrségi eljárást folytattak ellenük – közölte a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete szerdán.

A Budapesten megrendezésre kerülő eseményt a Norvég Civil Támogatási Alap támogatta.

A rendezvény célja, hogy elősegítse a szexmunkások, a szociális szakma, a civil és női szervezetek, a közpolitika alkotók dialógusát a szexmunka/prostitúció témájában. A rendezvényen bemutatják az egyesület portréfotó-kiállítását, melynek célja, hogy bemutassa a szexmunkások hétköznapi arcát. Azt, hogy másokhoz hasonlóan élik mindennapjaikat, csupán a megélhetésben különböznek – olvasható a közleményben.

A találkozó aktualitását az egyre romló törvényi környezet adja. 2011-hez képest 2012-ben – a szabálysértési törvény változása következtében – több mint hatszorosára növekedett a szexmunkások elleni elmarasztalással zárult szabálysértési ügyek száma és a szexmunkásokra összességében kiszabott pénzbírságok, helyszíni bírságok átlépték az 1 milliárd forintot.

Az új törvény általi, 2012-ben egyetlen elkövetőre kiszabott legmagasabb összegű szabálysértési bírság 13 980 000 forint, amelyet meg nem fizetés esetén több mint 7 és fél éves elzárásra változtathatják át. A hasonló esetek sorozatosak.
 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!