szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A startup jellemzően fejesugrás az ismeretlenbe, amikor belevág az alapító, fogalma sem lehet nyer vagy veszít, sőt arról sem, hogy mi befolyásolja a vállalkozás sorsát. Vannak azonban hüvelykujj szabályok. Lássuk ezeket!

A startupok alig 10 százaléka éli túl az alapítás utáni első évet, igaz, az várhatóan fényes karrier előtt áll. Vajon min múlik a siker vagy a bukás? A bukások első számú oka az, hogy olyan termékek, vagy szolgáltatások jelennek meg tömegével a piacon, amire senkinek, semmi szüksége nincs – derül ki a 100FirstHits felméréséből, amelyet a DigitalHungary ismertet. A megkérdezettek 36 százaléka vélekedett így.

©

A felmérés sorra vette a startupok számára legkártékonyabb jelenségeket és arra jutottak a kutatók, hogy a második legfontosabb ok a rosszul kiválasztott munkaerő, illetve az így kevéssé működő csapat. Ezt  követi az elvesztett fókusz, a cél nélkül, illetve végtelenségbe fejlődő vállalkozások leggyakrabban rengeteg pénzt és energiát pazarolva végül nem igazán jutnak sehova.

A sorban a rosszul kivitelezett piacra vitel, a gyenge sales és marketing, amjd a rosszul megválasztott alapító társ következik.

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!