szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Idén a szakma olyan jeles képviselői is helyet kapnak a Művészetek Völgye programjában, mint Pistyur Veronika, a Bridge Budapest ügyvezetője, Pozsár Péter, a Hello Wood társalapítója és Miklós Bernadett, a Design Terminál stratégiai igazgatója. De hogy pontosan mi köti össze a művészvilágot a vállalkozókkal, és hogy mit keres a kreatív ipar Kapolcson?

„Vállalkozó és művész nem két külön világ. Ma már a startupokban is alkotnak művészek, és az sem ritka, hogy egy művész vállalkozóként is érvényesül. Nincsenek már éles és érzékeny határok. Egy művészeti fesztiválon éppen ezért helye van ezeknek az alkotó embereknek is. Nem csak támogatóként, de résztvevőként és történetmesélőként is.” – nyilatkozta Pistyur Veronika az Insiderblog kérdésére.

„A stratupper és a művész más eszközökkel, de bizonyos tekintetben ugyanazt csinálja: sajátos összefüggéseket, szokatlan kapcsolódásokat fedez fel vagy teremt, s ennek okán születnek meg új és gyakran egyedi eredmények vagy válaszok. A fesztiválok értelmezhetők egy olyan nyitott közegként, ahol az egymástól látszólag távol álló szakterületek kötetlen és személyes módon találkozhatnak és megfogalmazódhatnak azok a kérdések, amelyek a közös alkotás vagy egymás segítésének első lépéseivé válhatnak.” – mondja ugyanott Pozsár Péter.

„A globális cégalapítás is egyfajta önkifejezés: az alapvetően internet alapú vállalkozások elindításához alacsony a belépési küszöb, nem kell hatalmas tőkét mozgósítani, teret kap a személyes inspiráció és saját ötletekből merítve indulnak el a kezdeményezések. A startupok és a művészek hasonló kihívásokkal találkoznak: nem biztos, hogy az első ötletük, amelybe időt, energiát fektettek beválik és találnak is rá fogadóképes keresletet. A Design Terminál ezekre a kapcsolódási pontokra kíván rávilágítani a Művészetek Völgyében, ahol számos ilyen típusú kérdésfelvetés lesz. Beszélgetünk például a város és a vidék egymást inspiráló hatásairól, a család szerepéről, vagy az iskoláról, tanulásról.” – vetíti előre a július 25-én induló fesztivál programját Miklós Bernadett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Több száz denevér került elő az edelényi kórház kazánházából

Több száz denevér került elő az edelényi kórház kazánházából

Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Fölényes győzelemmel kezdett a magyar női vízilabda-válogatott

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével