szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Bertelsmann médiavállalat romló profitkilátásokról számolt be az RTL Klubot érintő reklámadó miatt.

Csökkentette 2014-es profitkilátásait a német Bertelsmann-csoport azt követően, hogy magyarországi cégét, az RTL Klubot nyártól reklámadó sújtja – közölte a Reuters. A médiavállalat közlése szerint az első féléves nettó bevételük 39 százalékkal, 254 millió euróra zuhant az RTL eredményromlása miatt.

Ennek nyomán a Bertelsmann most az idei nettó bevételét a tavalyinál valamennyivel alacsonyabbra várja, miközben a kamatok, adózás és értékcsökkenési leírás előtti eredménye stabil marad. Korábban profitnövekedést jósolt a médiacsoport.

A Bertelsmann továbbra is az éves bevételek emelkedését várja, az első félévben ez 6,6 százalékkal nőtt 7,85 milliárd euróra.

Az állam reklámadó-bevétele augusztus 20-ig összesen 1,3 milliárd forint volt, ebből 1,054 milliárdot az RTL-csoport fizetett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!