szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Kúria szerint nem volt bűncselekmény az egykor 200 milliárdos forgalmú Emfesz 1 dollárért történt eladása, ezért felmentette a sikkasztás vádja alól Góczi Istvánt, a cég korábbi ügyvezető igazgatóját – közölte az Index.

Nem volt sikkasztás a milliárdos gázcég 1 dolláros eladása – írta az Index. A portál felidézte, hogy a Kúria felülvizsgálati eljárása az egykori tulajdonos, a Mabofi Holding pótmagánvádja alapján indult, miután a korábbi eljárásokban is hasonló döntések születtek.

Góczi István 2009 tavaszán adta el az Emfeszt az ukrán tulajdonos tudta és beleegyezése nélkül egyetlen dollárért egy Svájcban bejegyzett kis cégnek, amelyet egy másik emfeszes, Góczi helyettese vezetett. Gócziék akkor az ország gázellátásának biztonsági érdekeivel indokolták a manővert, a cég azonban hamarosan tönkrement – írta a beszámoló.

A Kúria elfogadta a korábbi érvelést, amely szakértői véleményekre alapozva azt állította, hogy az Emfesz – jóllehet milliárdok voltak a számláján – „negatív piaci értékkel bírt”, ezért nem is lehetett ellopni. Az Emfesz eltulajdonítása ügyében folytatott nyomozást a NNI két év után bűncselekmény hiányában szüntette meg, mivel nem volt bizonyított minden kétséget kizáróan, hogy a cég értékkel bírt – írta az Index.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Letartóztattak egy fegyveres férfit, akinél hamisított belépő volt Biden beiktatására

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Újabb hadgyakorlatot tartott az iráni Forradalmi Gárda

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte

Elnöki kegyelmet kér QAnon Sámán, mondván, ő csak Trump utasításait követte