szerző:
MTI

A GVH eljárást kezdett több hulladékkezelő cég ellen a versenytörvény megsértése miatt. A hulladékgazdálkodási ügynökség azonnal jelzi a versenyhivatalnak az észlelt törvénysértéseket.

Az Országos Hulladékgazdálkodási Ügynökség (OHÜ) azonnal jelzi a Gazdasági Versenyhivatalnak (GVH), ha a versenytörvény megsértését észleli, vagy ezt alapos okkal feltételezi – hangsúlyozta az MTI-nek eljuttatott tájékoztatásában a szervezet. Az ügynökség kiemelte: a sajtóból értesültek arról, hogy a Gazdasági Versenyhivatal szeptember 18-án versenyfelügyeleti eljárást indított kartellgyanú miatt négy cég ellen.

A versenyhatóság a gazdasági versenyt korlátozó megállapodás tilalmának feltételezett megsértése miatt kezdett eljárást az ALCUFER Ipari Kereskedelmi és Szolgáltató Kft., a FE-GROUP INVEST Vagyonkezelő, Tanácsadó és Nagykereskedelmi Zrt., a SELECTOR Elektronikai Termék Újrahasznosító Kft. és az Elektronikai Hulladékhasznosító Kft. ellen, az OHÜ által 2012 és 2014 között a hazai termékdíj-köteles termékekből keletkező hulladékok, különös tekintettel az elektromos és elektronikai berendezések egy naptári évben történő gyűjtésére, szállítására, feldolgozására kiírt közbeszerzési eljárások kapcsán.

Az OHÜ közleményében rögzítette: közbeszerzési eljárásait a hatályos közbeszerzési törvény rendelkezéseinek megfelelően folytatja le. Ha az eljárás során a tisztességtelen piaci magatartás és a versenykorlátozás tilalmáról szóló törvény, vagy az Európai Unió működéséről szóló szerződés rendelkezéseinek nyilvánvaló megsértését észleli, vagy ilyen cselekményt alapos okkal feltételez, azt haladéktalanul jelzi a Gazdasági Versenyhivatalnak – áll a tájékoztatásban.

Az OHÜ se ezen, se más eljárásaiban nem észlelt olyan jelenséget, amely alapján a GVH felé jelzéssel élt volna.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Mesés volt a napfelkelte Budapest felett – galéria

Mesés volt a napfelkelte Budapest felett – galéria

Az EU magához láncolta a briteket: megvan, milyen lesz a Brexit

Az EU magához láncolta a briteket: megvan, milyen lesz a Brexit

Túl kevés bevándorló érkezik Nagy-Britanniába, alig akad, aki elvégezze a fizikai munkát

Túl kevés bevándorló érkezik Nagy-Britanniába, alig akad, aki elvégezze a fizikai munkát

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland

Építészet a NER-ben: épülő-szépülő horthysta Disneyland

Bunyóztak a Wizz Air gépén, fizetniük kell

Bunyóztak a Wizz Air gépén, fizetniük kell

Kiderült még pár izgalmas dolog a Samsung hajtogatható telefonjáról

Kiderült még pár izgalmas dolog a Samsung hajtogatható telefonjáról