szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. és Schóbert Norbert bíznak abban, hogy a vitatott kérdések rendezése és a Magyar Nemzeti Bank (MNB) jóváhagyása növeli a befektetői bizalmat, és ismét megerősítik, hogy a jelenlegi tulajdonosok és a menedzsment üzletpolitikájának fókuszában a társaság osztalékfizető képességének folyamatos és hosszú távú növelése áll – közölte a cég.

Az MNB szerdán hagyta jóvá a Norbi Update Lowcarb Nyrt. összevont tájékoztatójának kiegészítését és engedélyezte a részvényértékesítés folytatását, valamint jóváhagyta a jegyzési időszak meghosszabbítását október 3-ig. A nyilvános részvényértékesítés csütörtöktől folytatódik, a részvények értékesítési árfolyama 990 forint.

A cég felidézte, hogy a jegybank szeptember 19-én rendelte el az összevont tájékoztató kiegészítését és egyúttal az értékesítés felfüggesztését. Az Update védjegyek jogosultja, Schóbert Norbert a részvények nyilvános értékesítése alatt újságírói kérdésekre válaszolva erősítette meg, hogy a védjegyeket minél előbb, jelképes összegen apportálja a társaságba.

Ennek a sajtóban megjelent, a befektetők számára pozitív és új információnak a részletes kifejtését kérte az MNB, amelynek Schóbert Norbert, illetve a társaság eleget tett.

A tájékoztató és annak kiegészítése szerint a védjegyeket – a védjegyjogosulttal, Schóbert Ferenc Norberttel kötött, 2019. február 20-ig érvényes szerződés szerint – a Norbi Update Lowcarb Nyrt. kizárólagosan használhatja. A védjegyjogosult a védjegyek használatáért ellenértéket eddig nem kért és a jövőben sem fog kérni.

Schóbert Ferenc Norbert a védjegyhasználati megállapodás időtartamának lejáratát megelőzően apportálni fogja a védjegyeket a társaságba; az apportálásról a társaság közgyűlése dönt. A nyilvános részvényértékesítés lezárása és a tőzsdei bevezetés után haladéktalanul kezdeményezni fogják a rendkívüli közgyűlés összehívását.

Az apportálás előfeltétele, hogy a védjegyek piaci értékét független könyvvizsgáló állapítsa meg, ennek érdekében a Norbi Update Lowcarb Nyrt. független könyvvizsgálót kér fel az értékelés elvégzésére.

A védjegyeket a védjegyjogosult egy darab, 990 forintos kibocsátási értékű törzsrészvény ellenében, 990 forintos értéken kívánja apportálni. A közgyűlés a Ptk. alapján jogosult ezt a 990 forintos értéket bekerülési értékként elfogadni. Schóbert Norbert az apport ellenében egy darab, újonnan kibocsátandó törzsrészvényt kap.

Azzal, hogy a védjegyek a társaság tulajdonába kerülnek, hasznosításuk hosszú távon a korábbiaknál is nagyobb biztonságban történhet – olvasható a közleményben. A cég hozzáfűzi, hogy a társaság eredményessége a védjegyek tulajdonjogának megszerzése miatt közvetlenül nem változik. A hasznosítás még nagyobb hosszú távú biztonságának megteremtésével a hosszú távú működés kockázatai csökkenhetnek, a kibocsátó becsült piaci értéke emelkedhet.

"Schóbert Ferenc Norbert mint az Update alapítója és védjegyjogosult ezúton is egyértelművé kívánja tenni, hogy az elmúlt napokban számos cikkben, kommentben és elemzésben is tévesen jelent meg, összekeveredett a jelenlegi védjegyhasználat és a jövőbeni apportálás. Az apport nem használat, az apport a tulajdonba adás módja" – áll a közleményben.

A Norbi Update Lowcarb Nyrt. igazgatótanácsa szerint a védjegyek apportálásának konkrétumai tisztázódtak a befektetők, részvényesek előtt, és kiderült, "hogy az apportálás nem hordoz a működéssel kapcsolatos kockázatot, sőt a részvényesek számára a lehető legelőnyösebb módon teszi véglegesen lehetővé a védjegyeknek a társaság tulajdonába kerülését" – emeli ki a társaság.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kínába irányult a legtöbb külföldi működőtőke-befektetés 2020-ban

Kínába irányult a legtöbb külföldi működőtőke-befektetés 2020-ban

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Rendelt két férfi két prostituáltat, végül lövöldözés lett belőle

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt

Nem szabad aggódni a mozgáshiány miatt