szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ha a keresetet elfogadják, súlyos összegeket fizethet az energiaital-gyártó a fogyasztók megtévesztése miatt.

Szlogent válthat a Red Bull közel húsz év után, ha a New York-i bíróság elfogadja azt a polgári keresetet, miszerint a cég megtéveszti a fogyasztókat. A felperes azt nehezményezi, hogy a márka szlogenje azt sugallja, hogy a termék fogyasztói – ha szárnyakat nem is –, de egy olyan löketet kapnak, amitől kirobbanó formába kerülnek, ugyanakkor ezt semmilyen tudományos vizsgálat nem igazolja, miközben a termékmarketing azt állítja, hogy nő a fogyasztó koncentrációja és reakcióképessége.

Ha a bíróság a felperes javára dönt, a Red Bullnak 6,5 millió dollárt kell fizetnie egy alapnak, amit a termék fogyasztói hoztak létre; egyikük 2002 óta issza a Red Bullt, de semmilyen pozitív változást nem tapasztalt fizikai teljesítményében. A Red Bull tagadja, hogy megtévesztette volna fogyasztóit, de a Business Insider szerint önkéntesen visszavonja és felülvizsgálja marketingstratégiája azon részeit, amelyet a fogyasztók a bíróságon megtámadtak.

Az Egyesült Államok a bizarr perek hazája, hivatkozási alappá vált például a macska a mikróban epikus eset, amely rávilágított, hogy abszurdnál abszurdabb vádakkal egy csomó pénzt lehet leakasztani a cégekről. Történt például, hogy egy nő a túl forró kávé miatt perelte be a McDonald's-ot, leöntötte ugyanis magát a gyorsétteremben vásárolt kávéval, ami annyira forró volt, hogy megégette magát. De ott van annak a fiúnak az esete is, aki beperelte a tisztítóját 54 millió dollárra, mert elhagyták a nadrágját. Az ügy több éve kezdődött de gyaníthatóan ma is tart. Ezek az esetek természetesen azért ritkák, és nem is mindig zárulnak a felperes győzelmével – nem úgy, mint a korábban említett Stella Liebeck esete, aki megnyerte a Mc’Donald's ellen indított perét.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Húsz év alatt kiderült, hogy „bontani nagyon szeretnek a magyarok”

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Az Európai Bizottság vizsgálja a civiltörvény miatt elutasított pécsi alapítvány ügyét

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról

Duma Aktuál: 2020 legbénább bűnözői a police.hu-ról