szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egy cég hullámkartonból képzeli el a jövő irodáját, de nem ez az első vállalkozás, ami újragondolta a papír újrahasznosítását: láttunk már papírkukát és univerzális pizzás dobozt is.

©
A munkavégzés módja sokat változott az elmúlt évtizedekben, több tevékenység bármikor és bárhonnan végezhető, a hálózatba kapcsolt társadalom jövőképe lassan valósággá válik. Azonban mindeközben a munkahelyek nem igazán trendkövetőek, vagy legalábbis elég lassan veszik föl a ritmust. Ezen próbál változtatni a refold csapata, akik hullámpapírból terveztek egy összehajtogatható íróasztalt, amit aktatáskaként cipelhetünk magunkkal és két perc alatt bárhol felállíthatunk, ráadásul magassága is állítható, így akár körbe is lehet állni, ami lehetővé teszi, hogy egy kreatív brainstromingot tartsanak egy találomra választott helyszínen.

A tervezés során az álló pozíciót vették alapul, mert kutatások szerint így könnyebben megnyílik az ember és alkalmasabb a csapatmunkára, ráadásul hatékonyabb munkavégzéshez is hozzájárul, de ami még fontosabb, sokkal egészségesebb. Az emberi test nem arra hivatott, hogy naphosszat ülve vesztegeljen, ez kimutathatóan annyira ártalmas, hogy szinte egy lapra tehető a cigarettázással.

Az egész – mindössze 6 és fél kilós - asztal egy kartonelemből áll, amit ragasztóanyag nélkül lehet összehajtogatni és 100 százalékban újrahasznosított papírból készült. A tervezők a népszerű közösségi finanszírozási oldalon, a Kickstarteren próbálnak pénzt összekalapozni projektjükhöz. Aki szkeptikus lenne az anyag tartósságával kapcsoltban, a tervezők szerint kreálmányuk egy felnőtt férfit is elbír. Nem ez az első kartontalálmány, amivel találkozunk, korábban írtunk az Ökuka projektről is, aminek magyar ötletgazdái az irodákat árasztanák el papírból készült kukákkal, de láttunk már példát a pizzás doboz kreatív alkalmazására is.

via designboom

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fotópárbaj rengeteg képpel: a Huawei legjobb telefonját küldtük a legütősebb iPhone ellen

Fotópárbaj rengeteg képpel: a Huawei legjobb telefonját küldtük a legütősebb iPhone ellen

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten

Szén-monoxid-mérgezés gyanúja miatt három gyerek kórházba került Budapesten

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja

Csehországban is megjelent a koronavírus brit mutációja