szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A dolgok internete mozgalom első hazai rendezvénye, az IoTPedia Meetup, október 17-én mutatkozik be a Design Terminálban.

A Cisco szakértői szerint az okos otthonok, viselhető eszközök, intelligens városi infrastruktúra, vagy az internetre kapcsolt autók terjedése olyan gazdasági, társadalmi változásokat okozhat, mint maga az Internet az elmúlt évszázadban. 2020-ra a világ népességének tulajdonában összesen 50 milliárd internetre csatlakoztatott eszköze lesz. Jelenleg ez a szám 10 milliárd körül van, de a következő években ennek megötszöröződése várható.

Hogyan tud ebbe a trendbe bekapcsolódni Európa? Milyen eszközökkel támogatja az Európai Bizottság az IoT (Internet of Things) alapú vállalkozásokat? Ezekre a kérdésekre ad majd választ Jorge Carvalho az Európai Bizottság Internet of Things programjaiért felelős egység egyik vezetője.

A viselhető technológiákról és saját életvitelének mérésének meglepő eredményeiről számol majd be a rendezvényen Dr. Meskó Bertalan, orvosi jövőkutató, aki nemrégiben kiadott nagy sikerű új könyvéről is mesél majd, amely az orvoslás jövője és a technológia találkozása témában született.

A meetupon bemutatkozik egy nagyon ígéretes hazai startup vállalkozás, a biciklisek láthatóságát az utakon forradalmasító Shoka.me, amelyet a vállalkozás társalapítója, ügyvezetője, Falus Dániel képvisel.

A dolgok internete igazi nagy dobás lesz a következő években és örülök, hogy a hazai közösség ilyen korán ráeszmélt a terület fontosságára és potenciáljára. Remélem a meetup hozzájárul, hogy sikeres együttműködések és ennek eredményeképpen piacképes termékek és szolgáltatások szülessenek Budapestről indulva - nyilatkozta Szabó Balázs, az IoTPedia alapítója, a meetup szervezője.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött, amelyet az alábbi linken lehet elérni

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

Az SZFE kollégistái nem értik, hogy forgathatott a Pesti TV a személyes tárgyaik között

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

200 millió forintért vásárolt lakásokat és garázst Varga Judit és férje

Egyre több magyar településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció

Egyre több magyar településen alacsony a szennyvízben mért koronavírus-koncentráció