szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb pozíciót vesztett a Nyerges-Simicska tandem, ezúttal az állami tulajdonú Atev Zrt., információnk szerint a Nyerges Zsolt érdekkörébe tartozó vezérigazgatója távozott pizíciójából.

"Ádor úr már nem vezérigazgató" – tudtuk meg az állati hulladékot feldolgozó Atev Fehérjefeldolgozó Zrt. vezérigazgatói titkárságán, ahol azt az információt ellenőriztük, miszerint távozik a társaság éléről Ádor Sándor, aki 201. június 24. óta töltötte be azt a pozíciót. Ádor Sándor információink szerint október 4-vel vált meg a társaságtól, sem a távozás okáról, sem a formájáról nem kaptunk infomációkat. Úgy tudjuk, a volt vezérigazgató Nyerges Zsolt embere.

Az 1993. szeptember 30-i alapítása óta állami tulajdonban lévő cégben a Földművelési Miniasztérium gyakorolta a tulajdonosi jogokat, majd szinte napra pontosan 14 évvel később, 2007. szeptember 25-től a Nemzeti Vagyongazdálkodási Tanács (Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.) lépett a tárca helyére. A 878 millió jegyzett tőkével – amiből csak 86,903 millió a készpénz – létrehozott cég árbevétele 2013-ban 15,479 milliárd forint volt, adózott eredménye pedig 197,75 millió forint. A vállalat – amelynek jegyzett tőkéje  2011. szeptember 9-től 1,418 milliárd forint – egy évvel korábban 10,858 milliárdos forgalom mellett kicsit több, mint 84 millió forintfelett eredményt hozott össze. Az ezt megelőző évben az adózott eredmény több mint 360 millió felett sikeredett úgy, hogy az árbevétel némileg el is maradt a 2012-estől.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet

Lemondott Trump “katonája", aki szívesen felforgatta volna az internetet

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában

Védelmet kapnak a tokaji borok Kínában

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből

Ezer lélegeztetőgép sem került ki a kórházakba a beszerzett 17 ezerből