szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A görög főváros régi, már bezárt repülőterének helyén hatalmas ingatlanberuházás kezdődik, hosszú távon mintegy 70 ezer ember kaphat majd munkát a területen, illetve a projekthez kapcsolódóan.

Az athéni IOBE intézet becslése szerint hosszú távon mintegy 70 ezer új munkahely jöhet létre azzal, hogy a görög főváros használaton kívüli, már bezárt régi repülőterén hatalmas ingatlanfejlesztés kezdődik – írja a Kathimerini görög lap angol nyelvű kiadása. Az intézet tanulmánya kiemeli, hogy az Elliniko-projekttel olyan nagy területeket vonnak hasznosítás alá, melyek jelenleg kihasználatlanok. A projekt hozzájárul majd a görög GDP növeléséhez – 2016 és 2031 között a görög gazdasági teljesítményét 1,5 százalékkal dobhatja meg a beruházás –, illetve ahhoz is, hogy a terület globális turisztikai desztinációvá váljon.

Az Elliniko területén található repülőtér 2001-ben került bezárásra, azóta a görög fővároshoz közeli igen értékes terület jelentős része kihasználatlanul hevert. A területet végül kínai és arab befektetők támogatásával fogják revitalizálni 8 milliárd euró értékben. A hatalmas területen épül egy hatalmas park, valamint turisztikai, kereskedelmi és lakóházakat húznak fel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Felavatták George H.W. Bush szobrát a Szabadság téren

Felavatták George H.W. Bush szobrát a Szabadság téren

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

A párkapcsolat lehet az egészség titka, ha hiszünk a statisztikáknak

Járvány idején magánszigeten bulizni? Van, akinek összejön

Járvány idején magánszigeten bulizni? Van, akinek összejön