szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Bármilyen otthoni lámpába becsavarható és nem csak a betörőt riasztja el, de pénzt is spórol az okosizzó.

A legtöbb riasztórendszer, ahelyett, hogy nyugalommal töltené el az ingatlantulajdonosokat, állandó stresszforrást jelent a téves riasztások és a szolgáltatás havidíja miatt legalábbis a BeON Burglar okosvillanykörte tervezői szerint. Ezért előálltak az elképzeléssel, miszerint a betolakodókat leginkább az tartja távol, ha megteremtjük az „élő ház” illúzióját, vagyis a betörőben azt a benyomást keltjük, mintha otthon lenne valaki. Erre szolgál a BeON Burglar Deterrent. A ledes villanykörték megtanulják, hogy a lakásban vagy házban élők mikor és mennyi ideig szokták felkapcsolni a lámpát, így a család távolléte esetén a rendszer képes szimulálni azt, mintha emberek tartózkodnának a házban, ami a tervezők elképzelése szerint megfutamítja a kertek alatt ólálkodó betörőt. A lámpák összeköthetőek a csengővel, így miután a feltételezett rabló becsönget, hogy megbizonyosodjon a lakók távolétéről, a rendszer szimulálja, mintha valaki éjjel az egyik szobától az ajtóhoz vezető úton végig felkapcsolná a lámpákat.

A termék evolúciója az első prototípustól, az utolsóig
©

Ez a biztonsági funkció, mindössze egy gombnyomással aktiválható telefonon keresztül, - bluetooth kapcsolattal - akár házon kívülről is. Az izzókba akkumulátor is van, így egy ideig áramszünet idején is világítanak. A körte szabályozható úgy, hogy derengő éjjeli fényt biztosítson, így lefekvéskor még elég fényt ad míg visszavonulunk a hálószobába, a füstdetektor riasztását érzékelve pedig felkapcsol. A BeON Burglar Deterrentre villanykörte első darabjai jövő tavasszal érkezhetnek, amennyiben a tervezők által a közösségi finanszírozási oldalon indított kampány sikerrel zárul, ugyanis az első szériát, az itt összegyűjtött tőkéből szeretnék legyártani. A vezérelhető izzókból három darabot 239 dolláros, vagyis hatvanezer forintos áron lehet megrendelni, ami csak addig hangzik soknak, amíg össze nem hasonlítjuk a jelenlegi riasztórendszer költségeivel.

Keressük a legjobb kisvállalkozói honlapot! Pályázzon jól működő honlapjával, részletekről itt olvashat, a pályázati űrlapot pedig itt találja.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Az én hetem: Lackfi János zombifesztiválon járt

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Hétköznapi autók, csúcstechnológiával – ma már ez az alap

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták

Az internetezők rájöttek, hogy A Korona ausztrál jeleneteit nem Ausztráliában forgatták