szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Éves nyereségét fejlesztési beruházásokra forgatja vissza, ezért az idén már a második éve nem fizet osztalékot a Magyar Telekom – mondta Szabó János, a Magyar Telekom gazdasági vezérigazgató-helyettese csütörtökön Budapesten sajtóbeszélgetésen.

A 2014. harmadik negyedévi eredmény-beszámoló alkalmából tartott eseményen elmondta, a menedzsment úgy látja, hogy a társaság az idei évre sem lesz képes osztalékot fizetni a tulajdonosok részére. Ha az igazgatóság és a közgyűlés is elfogadja a javaslatot, az idei már a második lesz a cég történetében, amikor nem fizet osztalékot – tette hozzá.

A Magyar Telekom 157,5 milliárd forint bevételt ért el az idei harmadik negyedévben, ami 0,5 százalékos csökkenés az előző év azonos időszakához képest, míg a cég adózott eredménye jelentősen nőtt: 14,6 százalékkal 10,66 milliárd forintra emelkedett. 

A telekommunikációs vállalat csütörtök hajnalban közzétett gyorsjelentéséből kiderül, hogy a hang- és a rendszerintegrációs/informatikai szolgáltatásokból származó bevételek csökkenését nagyrészt ellensúlyozta a mobilinternet és a TV-bevételek növekedése, valamint a mobilkészülék-értékesítési bevételek emelkedése. 

A portfolio.hu által megkérdezett elemzők átlagosan 156 milliárdos árbevételt és 10,6 milliárd forintos nettó profitot prognosztizáltak a harmadik negyedévre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Amerika 48 államában rohamosan emelkedik a fertőzöttek száma

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék

Az én hetem: Lackfi János hőse nem akar úgy járni, mint Borsodban az ellenzék

Egyedülálló emlékművet kaphatnak a fővárosban a háborúkban megerőszakolt nők

Egyedülálló emlékművet kaphatnak a fővárosban a háborúkban megerőszakolt nők