szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gazdasági stabilitással és bővüléssel számol a magyar cégvezetők kétharmada - derül ki az EY legfrissebb Tőkebizalmi Barométeréből.

A megkérdezett cégvezetők 70 százaléka szerint jövőre is stabil vagy növekvő lesz a magyar gazdaság teljesítménye. A válaszadók 76 százaléka bizalommal tekint a magyar akvizíciós piac kilátásaira, globális szinten pedig a megkérdezettek mindegyike javulást illetve stabilizálódást vár 2015-ben.

A vezetők 96 százaléka tervezi a jelenlegi dolgozói létszám megtartását vagy bővítését. Csupán 4 százalék válaszolt úgy, hogy létszámcsökkentést tervez jövőre.   

A megkérdezett magyar cégek 68 százaléka a bővítésre fókuszál, amely közel 20 százalékkal haladja meg a nemzetközi várakozást.

Dezse Margaret, az EY tranzakciós tanácsadási szolgáltatások üzletágának vezető partnere a közlemény szerint elmondta, hogy jelentősen növekszik a tranzakciós aktivitás a magyarországi cégvezetők körében is. Az idei évhez képest a vállalatok jóval több tranzakciót terveznek a következő 12 hónapban. 

A felmérésben résztvevő cégek körében egyre jobban előtérbe kerülnek a külföldi befektetések. Korábban nem kezelték kiemelten a nemzetközi akvizíciókat, jelenleg minden ötödik vezető tekinti ezt cége potenciális növekedési forrásának. A legfőbb befektetési célpontként Romániát, Oroszországot, Ausztriát, Szlovákiát és az Egyesült Államokat nevezték meg a cégvezetők.

A megkérdezett vállaltok a nemzetközi terjeszkedés mellett, főként a alaptevékenységük fejlesztésére és az új értékesítési csatornák felkutatására koncentrálnak. A vállalatok kétharmada tervezi versenytárs, vagy hasonló tevékenységi körű cégek megvásárlását - derül ki az EY kutatásából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Magyarország is kap ajándékba koronavírus-vakcinát Izraeltől

Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről

Tömeges vizsgacsalás miatt repülhet 49 elsőéves joghallgató a Bukaresti Egyetemről

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple

Más csatlakozót képzelt el az iPhone-okra az Apple