szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Az Aer Lingus légitársaság elfogadta az IAG vételi ajánlatát.

Az Irish Times értesülése szerint a British Airways és a spanyol Iberia anyavállalata, az IAG harmadik akvizíciós ajánlata meghallgatásra talált az Aer Lingus vezetőségében és annak elfogadására tesznek majd javaslatot a részvényeseknek. 

A mostani, részvényenként 2,50 eurós, összesen 1,33 milliárd eurós ajánlatot két másik, részvényenként 2,20 és 2,40 eurós ajánlat előzte meg az AIG részéről még tavaly decemberben, amelyeket azonban az Aer Lingus elutasított.  

Az IAG (International Airlines Group) elsősorban a londoni Heathrow repülőtéren meglévő fel- és leszállási kapuengedélyei (slot) miatt érdeklődik az Aer Lingus megvásárlása iránt.  

Az Irish Times értesülését az IAG és az Aer Lingus nevük elhallgatását kérő illetékesei megerősítették az amerikai AP hírügynökségnek. Ágazati szakértők hétfőre az ügylet hivatalos bejelentését várják a vállalatoktól.  

Az Aer Lingus tulajdonosi struktúrája meglehetősen megnehezíti a többségi tulajdon megszerzését. A légitársaság 20 százaléka ír állami tulajdonban van, 30 százalékával pedig legnagyobb konkurense, az ír Ryanair diszkont légitársaság rendelkezik. A Ryanair már tett kísérletet az Aer Lingus megszerzésére, ami azonban versenyhatósági ellenálláson meghiúsult.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Lőfegyvert és lőszereket találtak egy pécsi lakásban

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Rakonczay feladni kényszerült óceánátkelési kísérletét

Videón a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10X

Videón a Microsoft új operációs rendszere, a Windows 10X