szerző:
hvg.hu

Ötmilliárd forint értékben gyárt és szállít katasztrófavédelmi eszközökhöz alvázakat a Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft. a BM Heros Javító, Gyártó, Szolgáltató és Kereskedelmi Zrt. számára – olvasható a hétfői Közbeszerzési Értesítőben.

A Rába négykerék-meghajtású, legalább 16 tonna megengedett össztömegű, 210 kilowatt motorteljesítményű alvázakat gyárt és szállít majd a Heros Aquadux-X 4000 felépítmény méreteihez illeszkedve.

A Heros Aquadux-X 4000 a Védelem Online szerint egy olyan "koncepció tűzoltófecskendő felépítmény", amelyet a BM Heros Zrt. készített el. A budapesti székhelyű cég – amely katasztrófavédelmi eszközök gyártásával és javításával foglalkozik – az új eszközök alvázainak gyártásához indított nyílt közbeszerzési eljárást.

©

A Rába Jármű Gyártó és Kereskedelmi Kft. a Rába Járműipari Holding Nyrt. vállalatcsoportja, és a Rába Járműalkatrész Gyártó és Kereskedelmi Kft., valamint a Rába Futóm Kft. mellett működik. Mindhárom stratégiai üzletág haszongépjárművekhez, mezőgazdasági erőgépekhez és földmunkagépekhez kifejlesztett futóműveket és alkatrészeket, haszon- és személygépjárművekhez alkatrészeket, illetve speciális járműveket gyárt.

©

A nyilvánosan működő részvénytársaság legutóbbi tájékoztatása szerint 2014 első háromnegyed évében 2,4 százalékkal, 33,9 milliárd forintra csökkent a konszolidált árbevétele, míg a 2,13 milliárdos ebitda (kamatfizetés, adózás és amortizáció előtti eredmény) 47,6 százalékkal maradt el az előző év első kilenc hónapjában elérttől.

A nyilvános cégadatok szerint a BM Heros 2013-as árbevétele mintegy 4,8 milliárd forintot tett ki, több mint kétszerese volt az előző évinek. Adózott eredménye 6,3 millió forint volt, feleannyi mint egy évvel korábban.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Két újabb embert vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés miatt

Két újabb embert vettek őrizetbe a strasbourgi lövöldözés miatt

Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősödik a Momentum

Csökkent a Fidesz támogatottsága, erősödik a Momentum

Ne essen kétségbe, segítünk karácsonyi ajándékokat készíteni!

Ne essen kétségbe, segítünk karácsonyi ajándékokat készíteni!

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Hétfőn már csak egy cikk fért el a Lokálban az állami hirdetésektől

Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

Indul az újabb plakátkampány, most épp 1,7 milliárd forintért

Rosta Mária: Koppány és István után Orbán most a Táltos szerepben van

Rosta Mária: Koppány és István után Orbán most a Táltos szerepben van