szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Annyi már nem elég, hogy a borhűtő üzen a kereskedőnek, hogy kifogyóban a kedvenc? Ideje beszerezni intelligens borhőmérőt, és kompresszor se feltétlen szükséges a hűtőszekrényhez.

A hazai boltokban is megtalálhatók már a legjobb borok (legutóbb az ínyenceknek is tátva maradt a szájuk, amikor a Lidl tényleg Gran Cru borokat tett ki a polcára), de a borozás "okosításában" azért még van tanulnivalónk. Legalábbis ez derült ki az M2M Zóna legutóbbi összefoglalójából. Meg az, hogy az okosfejlesztések valóban képesek segíteni a borozásban; hogy valóban a legtöbbet, a legjobbat lehessen kihozni egy-egy palackból.

©

A CES-en bukkantak fel a szegmens első fecskéje, a Kelvin Duo intelligens borhőmérő. A "rendszer" két egyszerű elemből áll: a palack nyakára kerülő pántban lévő szenzor méri a bor hőmérsékletét, az adatokat pedig továbbítja egy korong alakú eszköznek, mely jelzi, ha a bor készen áll a legjobb oldalát mutatnia a fogyasztójának. Ha a bor túlságosan is meleg, a kijelző háttérvilágítása vörösre vált, ha túl hideg, azt kék szín jelzi. A zöld pedig a tökéletes hőfok elérésekor jelenik meg.

A Las Vegasi vásáron természetesen a borhűtőpiac No.1-jának, a Haiernek is volt néhány meglepetése. Például az első olyan "intelligens" készülék, ami rezgés- és zajmentes működésű (lévén: nem kompresszorral, hanem CO2 és víz elegyének keverésén alapuló technológiával működik) így a rezgésre kényes, ízérzékeny borok problémáját ki is pipálták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Vergődő sasokat mentett ki a Dunából két magyar kajakos – videó

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt