szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újabb ”trükkös szakemberek” bukkantak fel a Tigáz-DSO Kft. ellátási területén, akik ezúttal Putnok térségében próbálnak meg előleget beszedni a gázkészülékek flexibilis csatlakozó csöveinek kicserélésére hivatkozva. A csalók a gázszolgáltató megbízottjainak adják ki magukat, és próbálják megkárosítani az ügyfeleket.

A magukat a Tigáz-DSO Kft./Tigáz Zrt. megbízottjainak kiadó, illetve a Társaságokra hivatkozó trükközők azzal keresik fel a gyanútlan ügyfeleket, hogy gázkészülékeik, berendezéseik egyes flexibilis csatlakozó csöveinek kicserélése kötelező, amit ők orvosolnak - természetesen azonnal készpénzt, előleget kérve.

A Tigáz Zrt. és a Tigáz-DSO Kft. felhívja ügyfelei figyelmét, hogy a cég munkatársai, valamint megbízott külső vállalkozói semmilyen körülmények között nem jogosultak készpénz átvételére és átadására. A Társaság a be- és kifizetéseket kizárólag folyószámláról történő utalással vagy postai úton kiküldött (a Tigáz Zrt. nevével és azonosítójával ellátott) csekken bonyolítja le. A cég arra kéri ügyfeleit, hogy csak olyan személyeknek nyissanak ajtót, és engedjék eljárni, akiknek személyazonosságáról, valamint szándékairól meggyőződtek. A Tigáz megbízásából dolgozó munkavállalók minden esetben arcképes, Tigáz arculati elemeket tartalmazó igazoló okmányokkal (igazolvány, megbízólevél) rendelkeznek. A fogyasztók felkeresésekor az az első lépés, hogy e dokumentumokkal igazolják magukat.

A szollágtató felhívja a fogyasztói figyelmét, hogy a gézkészülékek csöveit csak abban az esetben kell kötelezően kicserélni, amennyiben erről biztonsági felülvizsgálati jegyzőkönyv rendelkezik, vagy gázszivárgás lép fel. Az elvégzendő feladatokat illetően minden esetben kérjenek előzetes, írásos ajánlatot több vállalkozótól is, hogy az árakat összehasonlítva eldönthessék mely vállalkozótól kívánják a munkavégzést megrendelni.

A Tigáz szakemberei (vagy megbízottaik) a következő ügyekben kereshetik fel ügyfeleinket személyesen, otthonukban:

• Műszaki átvétel
• Mérő és házi nyomásszabályozó felszerelés
• Hitelesítési mérő- és házi nyomásszabályozó csere
• Fogyasztási hely kikapcsolás, visszakapcsolás
• Mérőhely ellenőrzés
• Mérőhely leolvasás
• Névátírás, fogyasztóváltáskor ellenőrzés
• Hibaelhárítás
• Díjhátralék behajtás
• Műszaki-biztonsági felülvizsgálat

A Tigáz ezért kéri a fogyasztóit, hogy kellő körültekintéssel járjanak el, és ne hagyják magukat megtéveszteni. Abban az esetben, ha a munkát végző személy nem igazolja magát a fentieknek megfelelően, javasoljuk, hogy ne engedjék be a fogyasztási helyre. Amennyiben visszaéléseket tapasztalnak, kérjük, forduljanak a területileg illetékes rendőri szervekhez, valamint jelezzék az ügyfélszolgálaton, a következő telefonszámon: 06 (40) 333-338.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet találtak

Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni

Balesetet okozott egy férfi Egyházashetyénél, majd megpróbálta a feleségére kenni

Keményebben lép fel a Facebook a klímaválság tagadóival szemben

Keményebben lép fel a Facebook a klímaválság tagadóival szemben