szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ismét lehet pályázni Budapest élhetőbbé tételére. A tavalyi pályázatnak köszönhetőek például a belvárosban található ivókútként is funkcionáló tűzcsapok.

Második alkalommal hirdetik meg a Smart City Lab Budapest pályázatot, amely lehetőséget nyújt kreatív szakmák számára innovatív városfejlesztési ötletek megvalósítására. A pályázat 2014-ben a városi infrastruktúrák működésére fókuszált, ezúttal a személyes városélmény és a városlakók környezetük iránt érzett felelőssége a téma. A kiíró olyan terveket vár, melyek a városi életminőséget tehetik jobbá, valamint az épített környezet és a benne működő rendszerek közötti kapcsolatteremtést szolgálják, beleértve a digitális városi megoldásokat is.

Három kategóriában lehet nevezni, melyek nyerteseivel a pályázatot kiíró Design Terminál leszerződik a pályamunkákban feltüntetett koncepció megvalósítására. A nyertes koncepciók kidolgozására összesen bruttó hét és fél millió forint áll rendelkezésre, vagyis témakörönként 2 és fél millió forint. A projektet több fővárosi közműszolgáltató és egyetem szakmai partnersége segíti. A pályázatok leadási határideje 2015. március 31., a pályamunkákat a 2015-ös Design Hét Budapesten mutatják majd be a nagyközönségnek. Itt lehet jelentkezni. A tavalyi versenyt a digitalizált városi stoppolórendszer, a rendhagyó tűzcsap-ivókút ötlete és az interaktív városfejlesztő alkalmazás nyerte.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

1954-nek állít emléket az új Jaguar sportkupé

Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom

Az indiai kormány kezdi felfogni, hová fajulhat az agrárreform elleni parasztmozgalom

Egy nap alatt több mint 1600 koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában

Egy nap alatt több mint 1600 koronavírusos beteg halt meg Nagy-Britanniában