szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ma leginkább az autóiparnak dolgoznak, és bár ott voltak a nagy mobiltelkós piacrobbanásnál is, és elsőre a kézifúró és a mosogatógép (vagy tűzhely) képe ugrik be róluk, a szerszámgépgyártó vállalatot mostantól azonban a "dolgok internete" (Internet of Things - IoT) érdekli.

Az SG.hu szúrta ki: a finommechanikai és szerszámgépkészítő Bosch újra irányt vált. A cégnél a 1886-os alapítást követően Robert Bosch az elektromos csengővel és a vízállásjelző berendezéseivel tette ismertté.

Azóta a profilt leginkább a háztartási eszközök (mosogatógép, mikró, tűzhely stb.) és az autóalkatrészek jelentették. Jól lehet, a Bosch számos egyéb terméket is sikeresen gyártott és forgalmazott annak köszönhetően, ez leginkább annak volt köszönhető, hogy a cég arra mindig külön figyelmet fordított, hogy saját kutató-fejlesztő részlege legyen, és a gépeibe kerülő alkatrészek közül amit csak lehet, saját maga állítson elő.

A dugót is kihúzzák, ha kell
©

A Bosch K+F kerete a cég méretéhez képest igen magas: a cég tavalyi, 48,9 milliárd eurós bevételéből mintegy 10 százalékot (egészen pontosan 4,7 milliárd eurót) fordított innovációra, ami majd' duplája annak, mint amit e területen a Siemens visszaforgatott.

Manapság a Bosch leginkább autóipari beszállítóként keresi a kenyerét, de öt éve – 600 millió euróból, a cég egyik legnagyobb beruházásaként – Reutlingenben félvezetőgyárat épített. Ezzel magyarázható, hogy a cégnél egyre inkább a szoftverek és az IT-k+f is előtérbe került. Ehhez két saját részlege is besegít: a Sensortec 2008 óta a mikromechanikus szenzorok specialistája lett, a Software Innovations pedig a "Bosch IoT Suite", vagyis a gép-gép kommunikáció és az intelligens otthonok problematikájának feladatával dolgozik.

A Boschnál az kap prioritást, hogy minden termékük képes legyen csatlakozni a világhálóhoz–- írja az SG.hu.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Különös fémoszlopot találtak a semmi közepén Amerikában, nem tudni, ki rakta oda

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Csak néhány szigetből áll, most mégis a világhatalmi játszmák fókuszába került

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen

Duma Aktuál: A honvédségi stewardess ordítva mutatja meg a helyed a gépen