szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kell-e fizetni bért, illetve vasárnapi pótlékot a hozzátartozó, illetve az ügyvezető vasárnapi munkájáért? Ha már bekényszerül a pult mögé a tulajdonos vasárnap, legalább betegre keresheti magát?

Még mindig csak sorakoznak tömött sorokban az érintettek kérdései a kereskedelmet felforgató vasárnapi és éjjeli tilalommal összefüggésben. Miután bekényszerítették a családtagokat a boltba ezekben az időszakokban, a foglalkoztatásukat hogyan szabályozzák, szabályozzák-e külön. Nos, nem, 2012. január 1. napjától a Tbj. nem szabályozza a segítő családtag intézményét, erre tekintettel hozzátartozó foglalkoztatására munkaviszony (ezen belül akár egyszerűsített foglalkoztatás), illetve megbízási jogviszony keretében kerülhet sor – írja az Adózóna. Ingyenes megbízási szerződés keretében foglalkoztatható lenne a hozzátartozó bejelentési-, illetve járulékfizetési kötelezettség nélkül.

Arra azonban fokozottan ügyelni kell, nehogy a munkaviszony tartalmi jegyeit viselje magán (és így színlelt szerződésnek minősüljön).

További részleteket itt lehet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Miért gyakoribb a válás a lányos szülőknél?

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

Szenteltvíz járvány idején: mit tanácsolnak a templomlátogatóknak?

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak

Egy budapesti bútoráruház szerint ők továbbra is kinyithatnak és ki is fognak