szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Óriási lehetőség előtt áll a magyar DB4tennis, a világ legrészletesebb teniszadatbázisát kiépítő csapata, amely bekerült a Richard Branson nevével fémjelzett Pitch to Rich elnevezésű startup verseny 50 legjobb pályázata közé. Nem véletlen az OXO Labs által inkubált induló vállalkozás sikere, hisz a földgolyó legnépszerűbb egyéni sportjára épülő digitális projekt hatalmas üzleti potenciállal bír.

A DB4tennis a világ egyetlen olyan adatbázisa, amely a Grand Slam-ek 1877-es indulásától minden adatot elérhetővé tesz a sport szerelmesei számára, aminek köszönhetően az elmúlt 138 év során lebonyolított 478 Grand Slam tornájának 47 734 meccsét, illetve valamennyi azokon szereplő játékosát elemezhetik a sport lelkes hívei. A tenisz óriási rajongótáborral rendelkezik, a világ legnépszerűbb egyéni sportja, így nem csoda, hogy a magyar induló vállalkozás fejlesztése sokak figyelmét felkeltette. Valószínűleg ennek is köszönhetik első kiugró sikerüket, és kerültek be a Virgin birodalom alapítójának nevével fémjelzett startup verseny legjobb pályamunkái közé.

A Pitch to Rich versenyre három kategóriában lehetett nevezni; a DB4tennis csapatának a „Grow” szegmensben több, mint 500 vetélytárssal kellett megküzdenie az 50-es listára való bekerülésért. A közönségszavazáson alapuló első kör az utolsó órákban dőlt csak el, az OXO Labs által inkubált magyar cég végül az igen előkelőnek számító 27. helyen végzett. Következő lépésként a verseny zsűrije 10 projektre szűkíti a listát, a szerencsés vállalkozások névsorát május 19-én teszik nyilvánossá. Az ide kvalifikált startupok feladata ezután ismét a közönség meggyőzése lesz.

A tét hatalmas: a végső győztes számára többek között egy 250 ezer font értékű marketingkampány mellett 12 hónapos Virgin Media Telecom szolgáltatást, egyéves ingyenes pénzügyi, üzleti szaktanácsadást és a Virgin-vonatokon történő ingyenes utazást biztosít Richard Branson.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

És akkor az adómentesség lehet az új rezsicsökkentés

Meghalt egy spanyol hegymászó, a K2 meghódítására készült

Meghalt egy spanyol hegymászó, a K2 meghódítására készült

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne

Révész Sándor: Ha volna önbeteljesítő optimizmus…akkor jó lenne