szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több mint 150 millió forint osztalékot fizet ki részvényeseinek a Norbi Update. Az osztalék-kifizetéssel a cég két fő részvényese, Schobert Norbi és felesége, Rubint Réka jár jól, akik ketten együtt az Update-részvények 88 százalékát birtokolják. A Schobert család összesen 137 millió forinttal gazdagodik majd.

Összesen 156 millió forint osztalékot fizet részvényeseinek a Norbi Update – írja a Portfolio.hu. Ez részvényenként  bruttó 30 forintot jelent, amit május végén fizet ki a cég. A Norbi Update két legnagyobb részvényes pedig nem más, mint Schobert Norbi és felesége, Rubint Réka; ketten együtt a részvények 88 százalékát birtokolják  (2,66 és 2,53 millió részvényről van szó), így a kifizetés után összesen 137 millió forintot tehet zsebre a Schobert család.

©

Tavaly megírtuk, hogy Schobert Norbi elkezdte visszavásárolni a Norbi Update Lowcarb Nyrt. cég részvényeit. A dolog már csak azért is volt érdekes, mivel korábban épp azért vitték tőzsdére a céget, hogy pénzt vonjanak be a nemzetközi terjeszkedéshez. Schobert összesen 100 millió forintot költött Update-részvényekre, amit a kedvező árfolyammal magyarázott. A cég tulajdonosa a hvg.hu-nak akkor úgy nyilatkozott, bízik a Norbi Update Lowcarb jövőjében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Enyhítették a Szigeten drogot áruló hollandok büntetését

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Lehajtott az M6-osról egy Mazda, fa állította meg

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?

Mit jelentenek a ruhacímkéken lévő, "fenntartható" jelölések?