szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az állami kézben lévő Főgázhoz kerül jövőre a lakossági gázpiacról kivonuló E.On és GDF Suez összesen 1,3 millió ügyfele - döntött a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal (Mekh).

A Főgáz láthatja el a jövőben a lakossági gázszolgáltatási piacról kivonuló E.On Energiaszolgáltató Kft. és GDF Suez Zrt. ügyfeleit - jelentette be pénteken a rezsihivatal

A Mekh alkalmasnak találta a Főgáz ajánlatát az összesen 1,3 millió ügyfél átvételére és azt is megállapította, hogy a társaság által benyújtott dokumentáció megfelel a vonatkozó törvényi előírásoknak. A Főgáz az E.On ügyfeleit 2016. január 1-jétől, a GDF Suez ügyfeleit 2016. július 1-jétől látja majd el.

A Főgáznak most 30 napon belül tervet kell készítenie a szolgáltatóváltással érintett fogyasztók tájékoztatásáról, amelynek tartalmát a Mekh határozta meg. A fogyasztókat értesíteni kell arról, hogy az új szerződésük automatikusan jön majd létre a szolgáltató üzletszabályzatában foglalt feltételekkel.

A tájékoztatónak tartalmaznia kell az új szolgáltató elérhetőségét, a mérőállás megállapításának módját, a panaszkezelés lehetőségeit, a szolgáltatóváltással kapcsolatos esetleges teendőket. Értesíteni kell a fogyasztókat a földgázellátás zavartalanságának biztosításáról, az esetlegesen fennálló hátralékok kezeléséről is - tette hozzá a rezsihivatal.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Biztosítási alkuszok szövetsége: drágulhat a kötelező biztosítás díja

Biztosítási alkuszok szövetsége: drágulhat a kötelező biztosítás díja

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.

A szabadság ára: a rendszerváltás és a hétköznapok - Drótvágó sorozat 5. rész.

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea

Koronavírusos lett Marsi Anikó és Osvárt Andrea