szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A Bank of China Ltd. magyarországi érdekeltsége vállalati fejlesztési beruházások finanszírozására fordítja 500 milliós eurókötvény kibocsátásából befolyt összeget - jelentette pénteken a Hszinhua hivatalos kínai hírügynökség.

A Bank of China részt vesz egyebek mellett a legnagyobb kelet-közép-európai kínai befektető társaság, a Wanhua csoport érdekeltségébe tartozó BorsodChem, illetve az MVM áramszolgáltató vállalat fejlesztési beruházásainak a finanszírozásában - közölte Csen Huaj-jü, a magyarországi érdekeltség, a Bank of China ZRt. elnök-vérigazgatója. 

Az igazgató a magyarországi és a kelet-közép-európai gazdasági növekedésbe vetett befektetői bizalom bizonyítékaként értékelte a kötvénykibocsátás sikeres nemzetközi tőkepiaci fogadatását és meggyőződését fejezte ki, hogy a kínai, közel-keleti és európai piacok összekapcsolását szolgáló kínai Selyemút gazdasági övezet kezdeményezés jelentős fejlesztési lehetőségeket nyit meg a régióban. 

A kötvénykibocsátás fontos mérföldköve a kínai Selyemút gazdasági övezet kezdeményezéshez való magyar csatlakozásáról kötött kormányközi megállapodás megvalósításának - emelte ki a vezérigazgató, hozzátéve, hogy a Bank of China kínai vállalatok fejlesztési beruházásainak támogatása céljából fel kívánja gyorsítani kelet-közép-európai hálózatának a kiépítését.

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Fischer Iván: "A zene boldogító hatása baj esetén megsokszorozódik"

Biden azonnal munkához látott, már a klímaegyezmény, a bevándorlás és a koronavírus miatt is intézkedett

Biden azonnal munkához látott, már a klímaegyezmény, a bevándorlás és a koronavírus miatt is intézkedett

Nagyobb hatótávra képesek az új Porsche Taycan villanyautók

Nagyobb hatótávra képesek az új Porsche Taycan villanyautók