szerző:
hvg.hu

Tíz plázában megszűnnek az Alexandra-boltok. A cég a megváltozott vásárlói igényekre hivatkozik, és újabb boltok nyitását, valamint az online ágazat felfuttatását ígéri.

Az Alexandra a következő hónapokban átszervezi bolthálózatát – közölte a boltokat üzemeltető Rainbow Üzletlánc Kft.az átalakuló vásárlói igényekre hivatkozva, vagyis arra, hogy egyre többet vásárolunk a neten könyveket. Tíz plázában lévő bolt megszűnik, az érintett üzletek: Alba Plaza, Csepel Plaza, Duna Plaza, Győr Plaza, Miskolc Plaza, Nyír Plaza, Kaposvár Plaza, Szeged Plaza, Szolnok Plaza, Zala Plaza.

Ezzel egyidejűleg több helyen a régebbiek helyett új Alexandra-könyvesboltok nyílnak. Egyes városokban új helyre, akár nagyobb alapterületre költöznek az Alexandra-könyvesboltok. Egy kivétellel a megszűnő üzletek helyett minden olyan településen találnak Alexandra-könyvesboltot a könyvrajongók, ahol a hálózat eddig is jelen volt. Az átalakítás után 51 vidéki és 10 budapesti, országosan tehát összesen 61 Alexandra-könyvesbolt lesz. A cég közleménye szerint ezzel továbbra is Magyarország legkiterjedtebb és legnagyobb könyvesbolthálózata marad.

Matyi Dezső, a milliárdos érdekeltsége az Alexandra
©

A kisebb településeken ingyenes házhozszállítás melletti online értékesítésre, a vásárlók egyedi igényeinek kiszolgálására helyezik a hangsúlyt. Az interneten rendelt könyvek házhoz szállítása 2015. augusztus 1-től ingyenes lesz azokon a településeken, ahol nincs Alexandra könyvesbolt.

Mi lehet a háttérben?

A közlemény nem tér ki rá, az elmúlt hónapokban megjelent hírek szerint több plázában Libri-boltok költöznek az Alexandra-boltok helyére. Az Alexandra üzemeltetője akkor még azt közölte, esze ágában sincs kiköltözni.

További előzmény az Alexandrával kapcsolatban, hogy a bolthálózat Matyi Dezső érdekeltsége, és a milliárdos üzletember volt vezércége, a Pécsi Direkt Kft. az elmúlt hónapokban felszámolási eljárás alá került. Az Alexandra-hálózat korábbi központi cége már évek óta leginkább csak rogyadozott, sorozatban indultak a végrehajtások ellene, és tagja a legnagyobb adósok klubjának is. A hvg.hu márciusi értesülése szerint a felszámolást a cég nagyhitelezője, az OTP Bank kérésére indították el.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Ultraritka ásványt találtak egy 300 millió éves meteoritkráterben

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Hódmezővásárhelyen közmunkások segítették a Kétfarkú buszmegálló-építését

Itt vannak az október 23-ai lezárások, több villamos másképp jár

Itt vannak az október 23-ai lezárások, több villamos másképp jár

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

A közös költség is drágulhat a lakástakarékok kinyírása miatt

A közös költség is drágulhat a lakástakarékok kinyírása miatt

Segít a telefonnyomkodás abban, hogy megtanuljon olvasni a gyerek?

Segít a telefonnyomkodás abban, hogy megtanuljon olvasni a gyerek?