szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Peruban van jelenleg a világ legkúlabb hotele - a 122 méter magasban lévő üvegbungalókat úgy lehet birtokba venni, ha a bérlő előbb megmássza érte a sziklafalat. A látvány és az élmény cserébe tényleg páratlan.

Az talán nem olyan nagy szám, ha a szobádból 122 méter magasból nézel ki, de az, hogy egy átlátszó kapszula-szobában lóg az ember a sziklafalon, kivételessé teszi. Márpedig a perui Sacred Valley szikáira három átlátszó falú szállás-kapszulát telepítettek.

©

Az építést végző és a turistacsalogató rendszert működtető Natura Vive egy olyan kisvállalkozás, mely az innovatív hegyi kalandokra esküszik.

©

Egy-egy Skylodge "lakosztály" hossza bő 7 és fél méter, a magassága és szélessége pedig mintegy 2 és fél méter. A pláne benne persze az, hogy az egészet éjszakára is ki lehet bérelni, hisz a szükséges infrastruktúra is benne van (négy ágynyi hely, de az üvegkalickának van saját világítása, sőt, fürdőhelysége és toalettje is). Az pedig - ahogy az alábbi videóban is látható - tényleg a non plus ultra, hogy az épület tetejére ki lehet ülni - például vacsorázni.

A 122 méter magasban a csupasz sziklákra installált üveg-polikarbonát és repülőgépeknél használt szerkezetű alumínium "épület" használatba vételének az áron túl egy kötelező érvényű előfeltétele van: fel kell oda mászni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

Nehezebb munkát, hosszú ingázást is vállalna a magyarok többsége, hogy megtarthassa az állását

Hazai pálya: Vártúra a határon

Hazai pálya: Vártúra a határon

Tökéletes állapotban megmaradt darazsakat találtak egy 100 millió éves borostyánkőben

Tökéletes állapotban megmaradt darazsakat találtak egy 100 millió éves borostyánkőben