szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Trend FM néven nyert fővárosi frekvenciát az eddig a Gazdasági Rádiót működtető Műsor-hang Zrt. A médiatanács ezen a héten döntött erről – közölték csütörtökön. Ez volt az egyetlen érvényes pályázat a budapesti 94,2 MHz-es körzeti rádiós frekvencia közösségi célú hasznosítására.

A Crossborder Kft. pályázatát a testület korábban tartalmilag érvénytelennek találta, a frekvenciát jelenleg Mária Rádió néven használó FM 4 Rádió Kft. nyertességét megállapító médiatanácsi döntést pedig a bíróság hatályon kívül helyezte az ajánlat alaki hibái miatt. 45 nap van a hatósági szerződés megkötésére, és az aláírás utáni napon kezdődhet el a műsorszórás.

Mivel korábbi frekvenciaszerződése lejárt, de a hullámsáv hasznosítására kiírt pályázat még nem zárult le jogerősen, a Gazdasági Rádió három másik fővárosi adóhoz hasonlóan most úgy működhet, hogy a médiatanács hatvan napra szóló ideiglenes hatósági szerződést köt médiaszolgáltatójukkal.

A médiatanács a Mária Rádió kilenc vidéki helyi frekvenciájának hasznosítására kiírt pályázati eljárását eredménytelennek nyilvánította, mert a pályázók alakilag érvénytelen ajánlatokat nyújtottak be.

Hét hullámsávra egy-egy pályázati ajánlat érkezett: a Dömös 104,9 MHz és az Esztergom 97,4 MHz hasznosítására egyaránt a Magyar Múzsa Kft. pályázott; a Gyál 98,9 MHz, a Monor 106,3 MHz, a Pécel 91,7 MHz és a Piliscsaba 104,2 MHz eljárásaiban a Mária Rádió Frekvencia Kft. pályázott; a Vác 94,1 MHz esetén a FM 4 Rádió Kft. nyújtott be ajánlatot. A Komárom 88,3 MHz pályázatán a Magyar Katolikus Rádió Zrt. visszavonta ajánlatát, a másik pályázó, a Mária Rádió Frekvencia Kft. volt. A Dabas 97,5 MHz pályázati eljárásában a Magyar Katolikus Rádió Zrt. és a Mária Rádió Frekvencia Kft. vett részt. A médiatanács felkérte az NMHH hivatalát, hogy készítse elő az érintett kilenc frekvencia új pályázati eljárásait.

A testület megismételt eljárásban pályázati nyilvántartásba vette a Lokátor Hírműhely Kft.-t a Barcs 102,7 MHz hasznosítására kiírt pályázatban. A vállalkozás ajánlatát korábban formai okok miatt elutasította a testület, a cég felülvizsgálati kérelme nyomán azonban a bíróság új eljárásra kötelezte a médiatanácsot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Meghosszabbítják a lezárást Ausztriában, kötelező az FFP2 maszk

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp

Klippremier: Itt egy kisebbfajta hazai szupergrupp