szerző:
hvg.hu

Nem tudni, miért állt el a hulladéklerakó-építéstől az Orbán család érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő Kft., mert június elején még elküldték a projekthez szükséges hiánypótló dokumentumokat a kormányhivatalnak. A lerakó abban a gödörben üzemelt volna, ahol Orbán apjáék kavicsbányát üzemeltettek a kétezres évek elejéig.

​Egy hivatalos dokumentum szerint az Orbán Viktor édesapjának érdekeltségébe tartozó cég visszamondta a Gánt-Gránásra tervezett hulladéklerakó engedélyeztetési eljárását – közölte a Demokratikus Koalíció (DK).

Kedd délután a Fejér Megyei Kormányhivatal közmeghallgatást tartott Zámoly közösségi házában, ahol indoklás nélkül bejelentették, hogy a hulladéklerakó nem valósul meg.​ A miniszterelnök családjának érdekeltségébe tartozó Nehéz Kő Kft. hétfőn jelezte a a Fejér Megyei Kormányhivatalnak, hogy eláll az engedélyezteti eljárástól, vagyis nem épít hulladékfeldolgozót Gánt-Gránáson.

A hírről elsőként a Magyar Narancs Online számolt be, közzétéve a projekt lemondásáról szóló dokumentumot is. A lap végül arra jutott, hogy a lerakó vagy egyáltalán nem, vagy más paraméterekkel épül meg. Kérdéseiket írásban küldték el a cégnek, de az egyelőre nem reagált a megkeresésre.

©

A szerdai Népszava arról ír, hogy nem volt előjele Orbán Győző kihátrálásának. Korábban ugyan hiánypótlásra szólította fel a kormányhivatal a Nehéz Kőt, de a cég eleget is tett a kérésnek június 10-én. Ekkor tehát még biztosan építkezni akart a miniszterelnök apja.

A lerakó abban a gödörben üzemelt volna, ahol Orbán apjáék kavicsbányát üzemeltettek a kétezres évek elejéig. A helyiek korábban felfokozott hangulatú lakossági fórumon fejezték ki tiltakozásukat, ugyanis attól féltek, hogy ellehetetleníti életüket a hulladékfeldolgozó porszennyezéssel járó működése. A lerakónak kinézett hely ráadásul egy környezetvédelmi területtel szomszédos.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

"Nem hiszek abban, hogy kamaszokat már késő nevelni"

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Márki-Zay: Ahol magángépeken repkednek míg a többség retteg, ott a Molotov-koktélok előkerülnek

Háromezer embert küldenek el a központi közigazgatásból

Háromezer embert küldenek el a központi közigazgatásból

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Szaúd-Arábia beismerte az újságíró megölését, bűnbakokat is találtak

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Súlyos videó: a megáradt spanyol folyó mindent visz, amit ér

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?

Mégis miért kell vallási kérdést csinálni az étkezésből?