szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A budapesti nagybani piac őrzését 620 millió forintért nyerte el a Pintér Sándor korábbi érdekeltségébe tartozó Civil Biztonsági Szolgálat cége, egy konzorcium tagjaként. Már korábban is ez a konzorcium védhette a piacot, azonban 2013-ban még nyílt pályázaton választották ki a győztest, és az összeg csak 70 millió forint volt.

620 millió forintos őrzés-védelmi megbízást nyert el a Civil Biztonsági Szolgálat (CBSZ) Zrt. tulajdonában álló Pajzs 07 Zrt., egy konzorcium részeként - adta hírül az Átlátszó.

A Pajzs 07 a Budapesti Nagybani Piac Zrt. meghívásos pályázatán nyerte el az őrzés-védelmi megbízást. A piac a fővárosi önkormányzat többségi tulajdona.

A CBSZ-ből 2010-ben, kinevezése előtt szállt ki Pintér Sándor belügyminiszter. A cég jelenleg a miniszter két korábbi munka- és üzlettársáé: Tölgyesi Vilmosé, valamint Szabó Péter volt főrendőré.

©

A Pajzs 07 tavaly 3,4 milliárd forintos árbevétel mellett több mint 500 millió forintos eredmény produkált. Fővállalkozóként is sikeresen szerepel a közbeszerzéseken: dolgozik az élelmiszer-biztonsági hatóságnak, valamint a Mol Nyrt. érdekeltségébe tartozó FGSZ Földgázszállítónak is.

A cég a Nagybani Piac tenderén a BB Védelem Kft.-vel indult konzorciumban indult. Utóbbi vállalkozás Bakonyi Péter biztonságpiaci üzletemberé. Bakonyi másik érdekeltsége, az Opekun 2005 Kft. több fideszes önkormányzatnak dolgozik.

A Pajzs 07 és a BB Védelem alkotta konzorcium a nagybani piac védelmére kiírt 2013-as pályázaton is befutott, de akkor még csak 70 millió forintról szólt a megbízás. Akkor nyílt pályázaton nyertek, most hirdetmény nélküli, meghívásos eljárás keretében választották ki őket - derül ki a friss Közbeszerzési Értesítőből.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Ha 50 felett is egészséges maradna, ismerje meg a HIIT-et

Közpénzből lehelnének életet a német üzletláncok fenyegette falusi kisboltokba

Közpénzből lehelnének életet a német üzletláncok fenyegette falusi kisboltokba

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet

Újabb hétig marad biztosan néma a Klubrádió, a Médiatanács nem vette napirendre az ügyet