szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Estek az Update1-részvények, megírták, és ebből lett az elmúlt évek egyik legszokatlanabb közleménye a Budapesti Értéktőzsdén.

Schobert Norbert a jelek szerint enyhén megsértődött a sajtóra, zokon vette ugyanis azokat a cikkeket, amelyek arról szólnak, hogy estek az Update1-részvények. Tényleg estek, 990 forinton hozták forgalomba őket és csütörtökön 590 forintot értek, 40 százalékkal kevesebbet – írta például a Portfolio.

A Norbi Update elnök-vezérigazgatója közleményt adott ki a Budapesti Értéktőzsde honlapján, és a tőzsdei cégek kommunikációjához képest szokatlan stílusú szövegben azt nehezményezi, hogy egyetlen újságíró sem kereste meg, hogy érdeklődjön „a valós helyzetről”. Azzal is problémája van, hogy „mindenfajta szakmai szövetség”, aki egyébként őket nem kérdezi meg, nyilatkozik róluk a tényleges tények feltárása nélkül. Ezért Norbi szerint ez a legjobb pillanat, hogy ő mondja el valójában mi is a helyzet.

©

A részvényáresést azzal magyarázza, hogy a BudaCash-botrány után a brókercég befektetői igyekeztek pénzhez jutni, ezért történtek indokolatlan eladások.

A közlemény további része lényegében arról szól, hogy költségcsökkentéseket terveznek, és a negyedik negyedév „nagyon jó lesz”. Azért is mindent megtesznek, hogy legyen osztalék a részvényeseknek.

Több boltot is nyitottak, fejlődik az angliai bolt, és Norbi hangsúlyozza, hogy ő hisz ebben a történetben, mindent megtesz, „hogy nagyon jó legyen”, és megtartja a részvényeit.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyre több helyen tiltják a melegek "átnevelését", Magyarország más irányba halad

Egyre több helyen tiltják a melegek "átnevelését", Magyarország más irányba halad

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól

Hónapokig élt a chicagói reptéren, mert félt a koronavírustól

Új ütemmel folytatják a Nyugati pályaudvar felújítását, konténerpénztárakban lehet jegyet venni

Új ütemmel folytatják a Nyugati pályaudvar felújítását, konténerpénztárakban lehet jegyet venni