szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Megnyitott Magyarország első kifejezetten 3D nyomtatásra szakosodott oktatási stúdiója, ahol mindenkit szeretettel várnak, aki érdeklődik vagy kipróbálná a technológiát.

A MakerBot Innovációs Központ szoftveresen összekötött 3D nyomtatói legfőképpen egyetemek, tudásközpontok és nagyvállalatok számára teszik elérhetővé a technológiát, de az érdeklődő vállalkozásokat vagy a 3D nyomtatásban érdekelteket is szívesen látják - számol be a technológiával foglalkozó cég, saját blogján.

A FreeDee Printing Solutions nyomtatófarmja 10 db MakerBot Replicatorból és 1 darab MakerBot Replicator Z18 típusú 3D nyomtatóból áll, illetve egy MakerBot MINI is helyet kapott a teremben. A hálózatba kötött nyomtatókra saját profilja alól bárki, aki rendelkezik megfelelő hozzáféréssel, küldhet akár a világ másik oldaláról 3D nyomtatásokat. A rendszer operátorai indítják és „szüretelik” a nyomtatásokat, amelyeket ugyanazon weboldalon keresztül a gépek webkameráinak és a rendszer jelentéseinek köszönhetően folyamatosan figyelemmel kísérhetnek.

A nyomtatók mellett rengeteg bemutatótárgy, és különféle 3D szkenner is tanulmányozható és kipróbálható lesz a teremben. Utóbbiak között a 3DSystems Sense 3D szkennere és a MakerBot asztali tárgyszkennere mellett az Artec3D népszerű, professzionális eszközei az Artec Spider és az Artec Eva is tesztelhető.

A 3D oktatóterem megnyitóján Simó György, a FreeDee ügyvezető igazgatója bejelentette, hogy október elsejével a FreeDee Printing Solutions és a Gigamax3D, a magyar asztali 3D nyomtatás piac két ismert szereplője együtt folytatja tovább működését, első közös projektjüknek pedig ennek a felszerelt 3D oktatóközpontnak a felállítása.

Az új létesítmény elindítását, amely a FreeDee műhelye melletti teremben, a Szentkirályi utca 8. szám alatt kapott helyet, Simó szerint piaci igények indokolták. Az utóbbi évben mindkét csapat rengeteg megkeresést kapott főként egyetemektől, középiskoláktól és nagyvállalatoktól 3D nyomtatási és szkennelési képzésekkel kapcsolatban. Hiszik, hogy a 3D nyomtatás elterjedésének kulcsa a számítógépekéhez hasonlóan az oktatásban rejlik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Vörösiszap-katasztrófa: börtönben maradnak a Mal-vezetők

Vörösiszap-katasztrófa: börtönben maradnak a Mal-vezetők

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Philippe Legrain: Mi lesz a populizmussal Trump veresége után?

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell

Feltalálták a napelemet, amihez már napsütés sem kell