szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A litván főváros közösen fejleszt utazásmegosztó szolgáltatást az Uberrel, mert úgy véli, hogy a fuvarmegosztáson alapuló rendszer környezetbarát, biztonságos és megfelel a fogyasztói elvárásoknak.

Szándéknyilatkozatot írt alá Vilnius önkormányzata és az Uber október 27-én, amelynek célja egy közös fuvarmegosztó szolgáltatás bevezetése. Továbbá a litván városvezetés országos szinten is népszerűsíteni és támogatni fogja az utazásmegosztás megfelelő szabályozását, és ehhez felhasználja az Uber nemzetközi tapasztalatait. Mind a helyi hatóságok, mind pedig az Uber arra törekednek, hogy olyan szabályozás jöjjön létre, amellyel a fogyasztók és az állam egyaránt jól járnak, miközben a digitális gazdaság is növekszik.

©

„Litvánia ma hitet tett az utazásmegosztás és a digitális gazdaság mellett. Vilnius városvezetése felismerte, hogy a sharing economy vállalatai, mint például az Uber, komoly előnyöket teremtenek a városlakók számára, és ezt a város vezetői maximálisan ki szeretnék használni. Nagyon lelkesek vagyunk a megállapodás miatt, és alig várjuk, hogy elindíthassuk a közös fejlesztést Vilnius-szal, ezzel a kiemelkedően innovatív várossal” – nyilatkozta Mark MacGann, az Uber regionális közkapcsolati igazgatója.

A szándéknyilatkozat kiemeli, hogy milyen előnyöket jelent a fuvarmegosztás a városnak, a fogyasztóknak és a környezetnek. „Ahogyan Észtország esetében – ahol nemrég az ottani adóhatósággal írtunk alá partneri egyezményt annak érdekében, hogy okos megoldásokkal segítsük a digitális gazdaságot – úgy valamennyi balti állam részéről is látunk hajlandóságot a jövőbeni együttműködésre. Ma először írtunk alá szándéknyilatkozatot európai várossal és reméljük, hogy további, ehhez hasonló konstruktív tárgyalásokat tudunk folytatni a régió más országaival is, ezáltal is megoszthatjuk a jó gyakorlatokat, és tanulhatunk egymástól.”

Az Uber Magyarországon is tárgyal kormánytagokkal és a hatóságokkal olyan együttműködésről, amely adóbevételeket generál, kereseti lehetőséget biztosít emberek ezreinek és a fogyasztók érdekeit helyezi előtérbe.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pfizer-vezérigazgató: Valószínű, hogy egy harmadik oltást is fel kell majd venni

Pfizer-vezérigazgató: Valószínű, hogy egy harmadik oltást is fel kell majd venni

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kapott a várpalotai kettős gyilkossággal vádolt férfi

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel

Szabó Beatrix: A vállalati felelősségvállalás nem egyenlő az óvodai kerítésfestéssel