szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Előnyben részesíti majd a Co-op lánc a reklámjaiban a környezetbarát védjeggyel rendelkező termékeket – állapodott meg a társaság a Földművelésügyi Minisztériummal és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft.-vel.

Háromoldalú megállapodást írt alá a Földművelésügyi Minisztérium, a Co-op Hungary Zrt. és a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. egy környezetbarát mintaprojekt elindításáról, amelyben a környezetbarát védjeggyel ellátott termékeket népszerűsítenék.

A minisztériumnak az a célja, hogy növekedjen az ökocímkés termékek forgalma. Ebben segít majd a projektben részt vevő Co-op, amely vállalta, hogy a kereskedelmi célú és saját felhasználásra szánt beszerzésekben is törekedni fog a környezetvédelmi minősítéssel rendelkező termékek arányának növelésére.

©

A lánc azt is vállalta, hogy a mintaprojekt keretében az azonos ár-érték arányú termékek közül a környezetbarát védjeggyel rendelkezőket részesítik előnyben és az ökocímkés termékeket népszerűsítik a promócióikban és a saját kommunikációs eszközrendszerükön keresztül.

A mintaprojekttől 14 hónap után konkrét eredményeket várnak és a tapasztalatok ismeretében egy kereskedelmi feltételrendszert dolgoznak majd ki, ami alapján üzleti egységek is pályázhatnak ökocimke minősítésre – mondta Barta Géza, a Környezetbarát Termék Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Magyarországon jelenleg 18 regisztrált gyártó 884 terméke rendelkezik a EU Ecolabel címkével, míg a környezetbarát termék védjegyet 17 regisztrált 323 terméke birtokolja – közölte V. Németh Zsolt, a Földművelésügyi Minisztérium környezetügyért, agrárfejlesztésért és hungarikumokért felelős államtitkára.

A mintaprojekt elsődleges célja szerinte az ökocímkék kereskedelmi láthatóságának növelése, ezen keresztül pedig a minősített termékek keresletének és kínálatának egyidejű bővítése.

"Cél továbbá, hogy ennek eredményeként a kereskedelmi egységek elkötelezetté váljanak a környezetügy iránt, és mind tevékenységüket, mind kereskedelmi politikájukat ezen szempontok figyelembevételével folytassák" – mondta az államtitkár.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

Már több mint 20 millió adag koronavírus-oltást adtak be a britek

És akkor sötétben tapogatózunk a Puskás Aréna alagútjában

És akkor sötétben tapogatózunk a Puskás Aréna alagútjában