szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A már működőekkel összevetve hatalmas lesz az IKEA harmadik magyarországi áruháza. Az ugyancsak Budapesten épülő üzlet majd' kétszer akkora lesz a tervek szerint, mint a kisebb, budaörsi áruház.

Az eddig sem volt nem titok, hogy az IKEA létrehozná harmadik magyarországi áruházát, sőt az sem, hogy Soroksárt szemelte ki a bútorlánc. Az ottani Auchan mellett épülő áruház számára az IKEA már megvette a telket, de a cég azt közölte a Mindenár.hu-val, hogy "az új áruháznyitások feltételeit az IKEA nemzetközi szabályzatban rögzítette. Egy-egy áruház létrejöttét számos hatástanulmány elkészítése előzi meg, s igen összetett szempontrendszer alapján mérlegeljük a nyitás lehetőségeit."

Az áruháznyitás időpontját egyelőre nem árulja el a svéd lakberendezési lánc. "A nyitás időpontjával kapcsolatban nem szeretnénk találgatásokba bocsátkozni, de ahogy a nyitás ütemezése véglegesedik, mindenképpen értesíteni fogjuk róla a közvéleményt, legkésőbb hat hónappal az átadás előtt."

A Vs.hu a pontos helyrajzi szám alapján megtalálta az interneten a korábbi telektulajdonos Immochan levelét (pdf), amelyben tájékoztatja az önkormányzatot a telekeladásról. Ebből az derül ki, több mint 37 ezer  négyzetméter nettó alapterületű áruházat kíván építeni az IKEA. A bútorlánc honlapján a két meglévő áruház (a budaörsi és az Örs vezér téri) 20 ezer, illetve 26 ezer négyzetméteres, vagyis a soroksári majdnem kétszer akkora lesz, mint a budaörsi.

További részleteket itt lhet olvasni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!