szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Fortune információi szerint az IBM előrehaladott tárgyalásokat folytat a magyar startup világ egyik példaképének számító Ustream felvásárlásáról.

Az IBM 130 millió dollárnyi készpénzt kínálna Fehér Gyuláék sikercégéért a lap szerint, amely az ügyletet jól ismerő forrásokra hivatkozik. A készpénz mellett teljesítményfüggő utólagos többletár, úgynevezett earnout, illetve az alkalmazotti plusz díjazása is felmerült. Az IBM és a Ustream már 2014 áprilisa óta együttműködő partner, a magyar fejlesztést használják ugyanis az IBM nyílt forrású fejlesztői platformján, a Bluemixen is, így a felvásárlással az IBM megkönnyítené a fejlesztői dolgát.

©

A Ustreamet 2007-ben két amerikaival, Brad Hunstable-lel és John Hammel együtt indított el Fehér Gyula fejlesztő, amely 2008 márciusában a Doll Capital Managementől kapta első, 11 millió dolláros befektetését, amit 2010-ben egy 20 millió dolláros tőkeinjekció követett. A székhelyét közben a Szilícium-völgybe helyező magyar – amerikai vállalatba a mai napig már több mint 60 millió dollárt fektettek be. A maga szegmensében egyértelműen piacvezető cég partnerei között megtalálni a Facebookot, az HBO-t, a Ciscot, vagy éppen a NASA-t is. A cég ugyanakkor fejlesztéseit ma is Magyarországon, az Andrássy úti irodájában dolgozó csapattal végzi, ahol rendszeresen tartanak eseményeket a magyar startup szcéna felpezsdítésének céljából.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Hamvay Péter: Emberi színjáték

Hamvay Péter: Emberi színjáték

Az oxfordi vakcinából is berendelt 400 millió adagot az EU

Az oxfordi vakcinából is berendelt 400 millió adagot az EU

Történelemhamisítóra sikerült a Trianon-árok, figyelmeztet egy történész

Történelemhamisítóra sikerült a Trianon-árok, figyelmeztet egy történész