szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A szombathelyi labdarúgó-stadion és sportcsarnok tervezése és megépítése több mint 13 milliárd forintba kerül majd. A Közbeszerzési Értesítőben megjelent a nyertesek neve. Nincs meglepetés.

A legfrissebb Közbeszerézési Értesítőben jelent meg, hogy 13 milliárd forintért épülhet meg a Szombathelyi Haladás stadionja. A projekt kivitelező a Várbazár projektből is ismert Swietelsky Magyarország Kft., illetve az a Záév Építőipari Zrt., mely tavaly rejtélyes körülmények között váltott tulajdonost. Utóbbi magasépítő cég (többek közt börtönök, egészségügyi épületek és fürdők kivitelezőjeként ismert), a rejtélyes vevőkörrel kapcsolatban a hírekbe Mészáros Lőrinc neve is bekerült.

A projekt pontos összege nettó 13.151.055.861 forint

©

Ahogyan az tavaly nyáron a haladasstadion.hu-n hivatalosan is megjelent: az új sportkomplexum a szombathelyieknek épül a következő 50 évre. Benne a labdarúgó-stadion és kiegészítő helyiségei mellett az egyéb sportok számára kialakított sportcsarnok is épül. Utóbbiban helyet kap két kézilabdapálya is, amelyből az egyik egy 450 fős lelátóval is rendelkezik majd, a másik pedig egy edzőcsarnok lesz. Ugyanebben a sportcsarnokban kap helyet a birkózó-, ökölvívó- és konditerem is, a Haladás új múzeuma mellett pedig egy szurkolói shop is a rajongók rendelkezésére áll a majd a létesítményben.

A focistadion teljes egészében fedett lelátóval épül, mintegy 9 ezer ülőhely lesz az arénában, mely az UEFA IV. kategória követelményeinek is megfelel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már a sportakadémiáknak is van miniszteri biztosuk

Már a sportakadémiáknak is van miniszteri biztosuk

Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada

Nagy nap az orosz autógyártásban: elkészült a 30 milliomodik Lada

A Samsung újdonsága ellaposíthatja a telefon hátulján kitüremkedő kamerát

A Samsung újdonsága ellaposíthatja a telefon hátulján kitüremkedő kamerát