szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Ahhoz, hogy már húszas éveiben számolhassa a milliókat, kétségkívül sok áldozatot kell hoznia, és nem feltétlenül fér bele idejébe egy egyetemi képzés elvégzése. Az Entrepreneur összegyűjtött néhány pontot, amellyel közelebb kerülhet a vágyott pénzkötegekhez.

A klasszikus, jól fizető szakma nem pálya

Az anyagi jóllét megalapozása érdekében sokan döntenek úgy, hogy egy klasszikus, széleskörűen elfogadott szakmát tanulnak ki, mint az ügyvéd vagy a bankár, még ha unalmas is. A rossz hír azonban az, hogy ezek aligha kínálják a gyors meggazdagodás lehetőségét, ugyanis hosszú évekbe telhet, mire nagy pénzt vihet haza, kezdve az iskolapadban töltött kieső évekkel.

Az egyetemi, főiskolai végzettség irreleváns

Ha a cél a meggazdagodás, nem pedig egy szakma, egy foglalkozás elsajátítása, akkor hosszú évek eltöltése iskolába járással haszontalan, főleg, ha sok pénzbe kerül, ami miatt adósságokat halmoz föl. Ugyanis a legtöbb dolgot, amire szüksége lehet, megtalálja online, jó eséllyel ingyen.

A szórakozásnak és szociális életének lőttek

Elég fájdalmas áldozat lemondani a szociális életről fiatalon, de ha ezt az időt tanulásra, képességeinek a csiszolására, üzletének fejlesztésre fordítja, az határozottan közelebb hozza a kívánt célt.

Be kell látni a hibákat és elfogadni a vereséget

Attól függetlenül, hogy milyen vállalkozásból szeretne megtollasodni, vagy milyen iparágban szeretne érvényesülni, bizonyos, hogy pofonok sorával kell szembenéznie. Ez elkerülhetetlen, ami fontos az az, hogyan tudja ezeket kezelni.

Ne a pénz legyen az elsődleges cél

Nem érdemes pénzre koncentrálni, mert ha eléri a kívánt összeget, könnyen motiválatlanná válhat. Érdemes inkább terméke vagy szolgáltatása tökéletesítésére koncentrálni, ennek a célnak az elérése visszaköszön majd az anyagiakban is.

Ne csapjon be senkit

A milliók eléréséhez elengedhetetlen a türelem és az őszinteség. Viselkedjen nyíltan, ha más emberekkel kell együtt dolgoznia. Az etikátlan vagy illegális pénz sohasem hozza el ön számára azt az elismerést és hírnevet, ami az igazi nagy üzleteket alapozza majd meg.

Nem kell feltalálni a spanyolviaszt

A legtöbb nagy terveket dédelgető vállalkozó, főleg a fiatalok, a következő generációs technológiával akar robbantani, azt gondolván, hogy ha mások előtt előáll a tutival, nyert ügye van. Azonban ez nagyon vékony jég, ugyanis a fogyasztói trendek kiszámíthatatlanok, ezért érdemes inkább egy bevált, működő piacon nyújtott szolgáltatás újragondolásával próbálkozni.

A nagy pénzhez nem mindig kell bevétel

A legtöbben profittermelő vállalkozásban gondolkoznak, pedig kivételes érték még a magas felhasználószám, vagy a gyors növekedés is, amiben nagy potenciált láthat egy, az adott területen érdekelt cég, amely később felvásárolhatja a vállalkozást.

Az Entrepreneur cikkéből szemezgettünk.

Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Mellélőtt a BBC a Phil Spector halálát bejelentő címével

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Idén elkezdődhet a magyar szuperszámítógép építése

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére

Benyújtották kérelmet az orosz vakcina EU-s engedélyeztetésére