szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A TV2-csoport meglévő csatornáinál többre vágyhat Andrew G. Vajna filmügyi kormánybiztos, kaszinó és televíziótulajdonos - írja a Népszabadság. Vajna több újabb, kisebb csatornákat vásárolna, illetve alapítana, többek között mulatós csatorna is a repertoárba kerülhet.

Dirk Gerkens még a TV2 adásvételi megállapodása után beszélt arról, hogy át fogják vizsgálni a teljes csatornakínálatot, és megfelelő körülmények között további csatornákat olvaszthatnak a TV2-csoportba. A Népszabadság szerint azóta két csatornát is kinéztek maguknak, és felvették a kapcsolatot a tulajdonosokkal.

Az egyik a magyar tulajdonú Project129 Kft., mely a Story TV-t birtokolja, ezt a Central Médiacsoporttól vásárolta a cég befektetési céllal 2014 végén. Alapítottak egy csatornát is Galaxy néven, ebből látszik, hogy inkább saját terveik lehetnek, nem pedig az értékesítés, azonban Vajnáék továbbra is tárgyalnak velük.

©

A Tematic-Cable Kft. a másik kiszemelt, amit egy román vállalkozó, Radu Moraru tulajdonában áll. Hozzájuk tartozik a Sláger Tv (az egykori Nóta Tv), valamint a horgászok és vadászok csatornája, a Fishing and Hunting, az ismeretterjesztő DoQ, valamint a SportKlub. A felhozatalból a TV2 vélhetően a Sláger Tv-re és a sportcsatornára hajthat a lap szerint. Előbbi az RTL-hez köthető Muzsika Tv-vel versenyezhetnek, míg a másik csatorna a férfi nézőket célozná meg, úgy tudni, hogy Moraru nem zárkózik el az adásvételtől.

Gerkens lényegében az az üzletpolitikát folytatná, ami az RTL-nél korábban már bevált. A csatornakínálat szélesedése nem feltétlen kedvezett a két nagy kereskedelmi adónak, csak akkor, ha maguk szereznek tulajdonrészt a kisebb csatornáknál, ez egyben szélesíti a reklámozási lehetőségeket is, az RTL ezt az IKO céggel karöltve valósította meg Gerkens idején. A lap idézi a Nielsen Közönségmérés adatait, mely szerint 113 magyar nyelvű csatorna érhető ma el, ebből 19 tudott országos lefedettséggel 1 százalék feletti nézettséget produkálni, viszont a két nagy kereskedelmi csatorna együttesen a 30 százalékot sem éri már el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

G. W. Bush: A migránsok mindig is értéket jelentettek Amerikának

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

A „3000 éve elveszett egyiptomi aranyváros” minden volt, csak nem elveszett és nem arany

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó

2700 dollárt fizettek ki egy iPhone-ért, amelyen elcsúszott a logó