szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Az ukrán válságon, a szocsi olimpián, az oroszok elleni szankciók miatt is sokat bukott a VEB Bank. Másfél éven belül másodszor tőkésítik fel százmilliárdokkal az állami tulajdonban levő legnagyobb orosz bankot.

Óriási összeggel, bő 600 milliárd forinttal feltőkésítik az állami tulajdonban lévő legnagyobb orosz fejlesztési bankot, a Vnyesekonombankot (VEB).

A VEB 5 milliárd dollárnyi rubelveszteséggel zárt 2014-ben, elsősorban az ukrán válság, valamint az Oroszországban rendezett téli olimpiai játékok miatt. A Krím-félsziget elszakítása miatt elrendelt nyugati büntetőintézkedések miatt a VEB nem tud Nyugaton kölcsönt felvenni. Másfél éve már egyszer meg kellett támasztani a bankot.

Azt a bankot, amely résztulajdonosa volt a 2012-ben bedőlt Malévnak, és amely az ISD Dunaferr Zrt.-ben is benne van.

A bank eddigi tevékenységében nem lesz változás, továbbra is az ipari, a mezőgazdasági, a közlekedési és az energetikai ágazatok legnagyobb finanszírozója marad – mondta Dmitrij Medvegyev kormányfő, aki azonban megjegyezte: "Ha mégis szükség lenne törvényi változtatásra, nyitottak vagyunk a szükséges lépéseket megtenni".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újra felfedezett fajta oldhatja meg a kávéhiányt

Újra felfedezett fajta oldhatja meg a kávéhiányt

30 év után újraindul Szilágyi János műsora, a Halló, itt vagyok!

30 év után újraindul Szilágyi János műsora, a Halló, itt vagyok!

Vége a kifogásnak: nem fog lemerülni az akku a Google Meet találkozókon

Vége a kifogásnak: nem fog lemerülni az akku a Google Meet találkozókon