szerző:
hvg.hu

Újabb OMV-benzinkúton nyitott vasárnap is nyitva tartó üzletet a Spar, ez már az 50. ilyen üzletük az országban, idén még 15 jön.

A budapesti Budafoki úton működő OMV-kúton nyílt meg a Spar ötvenedik töltőállomásokon létrehozott üzlete – jelentette be a lánc, amely szerint ez az üzlet is nyitva lesz vasárnap. A Spar idén még további 15 hasonló egység nyitását tervezi benzinkutakon.

©

A Spar Magyarország és az OMV Hungária együttműködése 2013-ban kezdődött, akkor nyílt meg az első üzlet a Fehérvári úti OMV-kúton. Tavaly év elejéig csak négy további üzletet nyitottak, de év végére ez a szám már elérte a 45-öt – a terjeszkedés a vasárnapi zárva tartás bevezetése után gyorsult fel.

"A tapasztalatok alapján a magyarországi vásárlókban a vártnál is nagyobb az igény arra, hogy egy helyen intézhessék a tankolást és a napi bevásárlást, a hét bármely napján" – írta közleményében a Spar, amely szerint ma havonta már közel kétmillió alkalommal vásárolnak az OMV-kutaknál működő boltokban.

A Spar Express koncepciója alapján működő OMV-shopok kínálatában minden megtalálható, ami a hasonló méretű Spar-üzletekben. A fő, de nem kizárólagos beszállító a Spar Magyarország Kft., a shopok pedig továbbra is az OMV tulajdonában vannak.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!