Kihívások és lehetőségek – mire számítanak az európai vállalkozások?
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Persze nem az üveget lehet megenni és nem is snacknek szánták az esti filmhez, hanem az Egyesült Államokban kedvelt hatdarabos kiszerelést, úgynevezett sixpack-et összetartó műanyagot cserélték az óceán élőlényei számára elfogyasztható anyagra.
Az Egyesült Államokban a sörfogyasztás durván felét a dobozos sör adja, amelyet hagyományosan hatdarabos csomagolásban, úgynevezett "sixpack-ben" dobnak piacra. A problémát a dobozokat összefogó rugalmas plasztik csomagolás jelenti, amely rengeteg kárt okoz az óceán élővilága számára, ugyanis a lukakba beszorulnak az állatok és gyakran el is pusztulnak. A műanyag darabokra vágása sem megoldás, mert a halak, madarak gyakran így is elfogyasztják, majd bele is pusztulnak. Nyilván a legjobb megoldás az lenne, ha ez egyáltalán nem kerülne be az ökológiai körforgásba, de a gyakorlat azt mutatja, hogy ezt eddig nem sikerült megoldani.
Ezért a Saltwater Brewery sörfőzde összeállt egy reklámügynökséggel, hogy megalkossák az első, ehető sörcsomagolást, ami a sörfőzés melléktermékéből – főleg árpából - készül, 100 százalékig lebomló, és ami a legfontosabb, nem megöli, hanem táplálja az élővilágot. A Saltwater Brewery egy kis floridai sörfőzde, amely természetbarát attitűdjével elnyerte a környék szörföseinek, halászainak és az óceánért aggódók támogatását. Csak természetes alapanyagokból dolgoznak és 12 különböző sörük nevét is az óceán ihlette - írja a Konbini.
Ha szeretne további hasznos híreket olvasni, hírlevelünkre feliratkozva megteheti!
Összességében pozitív növekedési kilátásokról számoltak be az európai vállalkozások az Eurobarométer friss felmérése szerint.
Összefoglaló a kedvezményes konstrukciók feltételeiről: mire, milyen feltételekkel lehet igényelni ilyen forrást?
Főszabály szerint a munkabért forintban kell fizetni. Vannak azonban kivételek, amely esetekben ettől el lehet térni.
Az idénymunkásokat foglalkoztató vállalkozásoknak kihívás a szabályok szigorodása.
Büszkén hirdeti magát Budapest legelőkelőbb éttermei közt a Nobu, az étterem alapvetés a világsztárok között is. Most betekintést kaptunk arról, hogy az alapító Nobuyuki Matsuhisa szellemében hogyan készül náluk a japán konyha egyik legegyszerűbb, mégis legelőkelőbb fogása, a szasimi.
Ruszin-Szendi Romulusz korrupciógyanús ügyeinek felelőséről is kérdeztünk a hadügyminisztert.