szerző:
hvg.hu

Mennyit keres egy nagy büdzséből készülő filmen egy díszletes, mennyit egy jelmezkészítő? Mennyire számít menőnek – már a gyarapodó bankszámlát tekintve – a speciális effektusokért vagy a sminkért felelős melós? Nos, itt van minden adat, egyetlen hosszú stáblistába foglalva.

A néző és/vagy rajongó mindig megrészegül attól, ha megtudja: egy-egy nagy költségvetésű amerikai filmben mennyit rak zsebre a rendező, mennyiért szerződtek le és mennyit kaszálnak egy-egy alakításon a világsztárok. Vagy mostanság például megrökönyödik azon, hogy a női és a férfi szereplők mennyire másként mérődnek meg a fizetési csekkeken.

A Vanity Fair összeállította, ki mennyivel részesül egy olyan, mozis kasszasikernek készülő hollywoodi alkotásból, ami 200 millió dollárba kerül. Tanulságos képsorok következnek!

 

A nők fizetése még mindig jelentősen elmarad a férfiakétól Európában

Bár a helyzet javult, a nők Európa-szerte még 2014-ben is átlagosan 16,1 százalékkal kevesebbet kerestek a férfiaknál, az ezt megelőző évhez képest a legnagyobb javulás Magyarországon mutatkozott - derül ki az Európai Unió statisztikai hivatala (Eurostat) hétfői jelentéséből.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!