szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

29 millió bútordarabot hív vissza az IKEA, miután több gyerek is úgy halt meg az Egyesült Államokban, hogy magára rántotta a nem megfelelően rögzített szekrényeket. A cég már külön segédfelszerelést is kiadott a rögzítéshez.

Több mint 29 millió darab szekrényt és állópolcot hív vissza a svéd bútorgyártó IKEA, miután hat kisgyerek is úgy halt meg, hogy a bútorok rájuk dőltek és agyonnyomták őket – írja az AP.

A cég közleménye szerint minden szekrényt, állópolcot vagy komódot rögzíteni kell a falhoz, hogy ne tudjanak eldőlni. Azt tanácsolják a vevőinek, hogy akiknek nincsen lehetőségük egy stabil falhoz rögzíteni a bútorokat, azok oda helyezzék őket, ahol gyerekek nem érhetik el őket.

A cég még ingyenes készleteket is felajánlott a vásárlóknak, amikkel könnyen rögzíthetik a bútorokat. Ha ez sem megoldás, akkor visszatérítik a bútorok árát.

Az amerikai fogyasztóvédelmi hatóság szerint legalább hat gyerek – közülük hárman 3 év alattiak – vesztette életét, mikor magukra rántották a szekrényt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Fucsovics döntőbe jutott a rotterdami tenisztornán

Vidnyánszky felrúgott egy széket a POSZT-on, most utánaröpült az egész fesztivál

Vidnyánszky felrúgott egy széket a POSZT-on, most utánaröpült az egész fesztivál

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen

Így lett a semmiből kulturális fórum a színház Szombathelyen