szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Besorolása alapján nem adható bérbe az Artemy nevű luxusjacht, amelynek fedélzetén augusztusban szúrták ki Mészáros Lőrinc felcsúti milliárdost; csak a tulajdonos és vendégei használhatják a hajót. Az érintett egyelőre titkolja, hogy került a hajóra.

Besorolása szerint csak a tulajdonos és vendégei utazhatnak azon az Artemy nevű luxusjachton, amelyen Mészáros Lőrinc milliárdos polgármestert szúrták ki az Adriai-tengeren. Máltán magánhajóként jegyezték be a hajót, mégpedig úgynevezett pleasure jachtnak, amely nem adható bérbe – magyarázta az RTL Klub Híradójában az ügyet feltáró Magyar Narancs munkatársa.

Felcsút első embere tehát hivatalosan nem bérelhette ki az érdekeltségébe tartozó horvátországi villánál kétszer többet érő, 1,4 milliárd forintos hajót, amelyen a lap munkatársai levideózták. Az 5 fürdőszobás, jacuzzis, fitneszteremmel és bárral felszerelt luxusjacht egy 10 órás út alatt 1,4 millió forintnyi üzemanyagot fal fel.

A tévések napok óta hiába kérdezik a felcsúti polgármestertől, hogy milyen jogcímen utazott a hajón, amelynek a bérlése normál esetben 10-30 millió forintba kerülne egy hétre.

Adriai szuperjachton lazított Mészáros Lőrinc, és a Magyar Narancs dokumentálta

A Magyar Narancs beszámolója szerint egy fehér szuperjachton utazgatott feleségével az Adriai-tengeren Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester, akit látványos vagyonosodása és Orbán Viktor fűződő barátsága miatt jó ideje kiemelt figyelem övez. A lap online oldalán csütörtökön tettek közzé fotókat és videókat a luxusjachton nyaraló milliárdosról. Az Artemy nevű hajó tulajdonosa egy máltai bejegyzésű cég - derítették ki.

A Narancs egy horvát lap júliusi cikke alapján kezdett el kutatni a jacht után. A horvát írás szerint Mészáros Lőrinc már korábban is használhatta a hajót.

A hajók regisztrációját végző illetékes máltai hatóságtól lekért hiteles irat szerint az Artemy egyedüli tulajdonosa egy bizonyos L&L Charter Ltd. nevű máltai bejegyzésű cég. A legújabb navigációs technológiával felszerelt luxusjachtot 4,5 millió eurós áron hirdetették meg és adták el 2015 decemberében. Az Artemyt négy nappal az L&L Charter alapítása után, 2015. december 11-én lajstromozta a máltai adminisztráció, akkor még csak ideiglenesen, majd idén március 11-én véglegesen – derítette ki a szerző.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megérkezett Moszkvába Navalnij

Megérkezett Moszkvába Navalnij

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

800-1000 éves érméket találtak Kínában, tízezernél is többet

Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása

Egy ITM-es prezentáció alapján nem választható lehetőség a további egyetemek magánosítása