szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Mind a nyolc hazai nagybank nyereséggel zárta az első fél évet, amire már hét éve nem volt példa - írta pénteki számában a Világgazdaság.

Az elmúlt év hasonló időszakában is pozitív eredménnyel záró pénzintézetek – az OTP Bank, az UniCredit, a K&H, a Budapest Bank és a Raiffeisen – mellé felsorakozott az Erste, a CIB és az MKB is – közölte a VG.

Ezzel párhuzamosan nőtt a bankok hitelezési aktivitása is, ami a magyar gazdaság növekedése szempontjából biztató.

Az eredmények javulásában a hitelezési aktivitás és az ügyfelek számának növekedése mellett az is közrejátszott, hogy a bankok céltartalékokat szabadíthattak fel, mert nem teljesítő hitelek kerültek ki a mérlegeikből.

Ugyanakkor jelentős bevételt jelentett számukra, hogy eladták a Visa Europe-ban meglévő részesedésüket a kártyatársaság amerikai tulajdonosának. Továbbá a csökkenő bankadó is hozott a konyhára – olvasható a VG cikkében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Tóta W.: Fiúk a bitcoinbányában

Tóta W.: Fiúk a bitcoinbányában

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója

Lovagkeresztet kapott a Hír Tv tévéostromos riportere, és az MTI volt igazgatója