szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Index úgy értesült, hogy a CBA északkeleti régiós központja, a Palóc Nagyker Kft. már a szerződés szerinti bért sem tudta kifizetni a dolgozóknak: volt, aki az utazási költségtérítését nem kapta meg, valaki pedig arra panaszkodott, hogy hónapok óta nem fizetik be utána a járulékokat.

Az RTL Híradó múlt kedden számolt be arról, hogy üresek a polcok a Palóc Nagykereskedelmi Kft. több Nógrád megyei üzletében. A cég a CBA franchise-partnereként és regionális központjaként 80 boltot üzemeltet a térségben, és 1300 embert foglalkoztat.

A cég vezetője a többszöri megkeresés ellenére sem nyilatkozott az ellátási problémákról. Megszólalt viszont az ügyben a CBA, azt mondták, hogy egyeztetnek a helyzetről, és rövid időn belül eldöntik, mit tesznek – derült ki a múlt heti tudósításból.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft. a korábbi beszámolók szerint az elmúlt három évet veszteséggel zárta, tavaly már 1,9 milliárd forint mínuszt hozott. Ezzel olyan cég lehet, amely lehúzni kényszerül a rolót egy 2014-ben elfogadott törvény alapján. Ennek értelmében 2017. január 1-je után be kell zárni ugyanis azokat a boltokat, amelyek két egymást követő üzleti évben elért nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de a mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.

Az Index kedden azt írta, hogy a veszteséges cég nemcsak beszállítóknak tartozik már, hanem a dolgozóknak sem fizette ki a szerződés szerint járó bért.

A lap is megkérdezte a CBA-t, igaz-e, hogy nem kaptak fizetést a dolgozók és ez hány embert érint, de a cikk szerint a társaság csak tovább ködösített. Annyit válaszoltak, hogy már egyeztetnek, és majd hoznak egy döntést hamarosan. A bizonytalan helyzetben lévő munkavállalókat ugyanakkor kötelezik arra, hogy bemenjenek dolgozni. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kiszivárgott: a Huawei Mate 40-nek is lesz Porsche-kiadása

Kiszivárgott: a Huawei Mate 40-nek is lesz Porsche-kiadása

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

Erről tudjon, mielőtt kivetetné a gyerek manduláját

Egyszerre volt influenzája, koronavírusa és tüdőgyulladása – könyvet írt belőle

Egyszerre volt influenzája, koronavírusa és tüdőgyulladása – könyvet írt belőle