szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Magyarországra igyekszik a Coincasa franchise. A lakberendezési márka az egyedi termékekre és koncepcióra alapozva az erős verseny ellenére is optimista.

A Coincasa egy olasz lakberendezési márka, amely már 1962 óta van jelen a piacon. A hálózat jelenleg 44 saját üzletet számlál Olaszországban, és további 63 egységet üzemeltetnek franchise-partnerek a külföldi piacokon. A Coincasa üzletek termékkínálata minden kategóriát felölel a textíliáktól kezdve, a konyhai felszereléseken át a dekorációs elemekig. A hálózat saját, nemzetközi kollekciókat is fejleszt, a legjobban teljesítő darabok mindig elérhetőek raktáron.

A Coincasa Magyarországon elsősorban a legalább 30 ezer lakossal rendelkező városokban terjeszkedne, ideális helyszínt jelentenek a bevásárlóközpontok, forgalmasabb sétáló utcák és városközpontok – írja a franchising.hu. A franchise partnerek két üzletformátum közül is választhatnak, így van lehetőség önálló márkabolt és shop-in-shop (üzlet-az-üzletben) jellegű üzlet megnyitására is. Előbbi esetben legalább 150-200 négyzetméteres eladótérre van szükség, míg utóbbi ilyen szempontból rugalmasabb, 50-170 négyzetméter a helyigénye.

©

A Coincasa elsősorban olyan vállalkozókat keres a franchise-partnerek személyében, akiknek van a kiskereskedelemben és/vagy a lakberendezés ágazatban szerzett tapasztalatuk. A franchise-partnerré válás és egy Coincasa üzlet megnyitása négyzetméterenként számítva nagyjából 350 eurós beruházást jelent, amihez adódik hozzá az első árukészlet feltöltése – átlagosan további 450 euró/négyzetméter értékben.

A magyarországi piacon a Coincasa franchise-partnereinek erős versennyel kell majd szembenézniük, többek közt a svéd IKEA, a dán JYSK, a spanyol Zara Home vagy éppen a franchise rendszerrel szintén rendelkező, magyar Stile Interio kínálatával kell majd versenyre kelniük.

Így épül az új soroksári IKEA - gyorsított felvétel

Egy gyorsított felvételen mutatta meg az IKEA, eddig mi épült már fel a harmadik, soroksári áruházból, amely a tervek szerint jövő tavasszal nyit majd meg. Nemrégiben a lánc közölte, hogy időközben már az ismert kék borító panelek is felkerültek az új egység épületére.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!